دریافت لینک صفحه با کد QR
مادران باردار بدون فوت وقت واکسن کرونا بزنند
18 شهريور 1400 ساعت 16:41
گروه جامعه: یک متخصص زنان، با اشاره به شیوع کمتر کووید در مادران باردار، گفت: اگر مادر بارداری به کویید مبتلا شود، هم عوارض شدیدتری دارد و هم منجر به بیماری شدیدتر می شود.
مادران باردار قبل از اینکه مبتلا به بیماری کرونا شوند، بهتر است پروتکل های بهداشتی را با وسواس یشتری نسبت به شهروندان عادی رعایت کنند و شست وشوی مداوم دست ها، ماندن در خانه، رعایت فاصله اجتماعی، پرهیز از حضور در دورهمی های خانوادگی و استفاده از ماسک را جدی بگیرند.
دکتر سودابه کاظمی، با اشاره به رابطه بیماری کووید۱۹ و بارداری، اظهار کرد: مطالعات نشان داده که بیماری کووید در دوره بارداری شیوع بیشتری نسبت به جمعیت عمومی ندارد.
وی افزود: اگر مادر بارداری به کویید مبتلا شود، هم عوارض شدیدتری دارد و هم منجر به بیماری شدیدتر می شود و لذا نگرانی هایی را برای مادران باردار ایجاد می کند.
این پریناتولوژیست، با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واکسیناسیون کرونا را برای همه بانوان باردار توصیه می کند، گفت: مادران باردار از هفته ۱۲ بارداری می توانند نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
این متخصص زنان و زایمان، واکسن مناسب برای مادران باردار را سینوفارم دانست و اضافه کرد: این واکسن به دلیل ویروس های غیر فعال برای مادران باردار مشکلی ایجاد نمی کند.
وی همچنین از مادران باردار بالای ۱۸ سال خواست نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند و یادآور شد: مادران باردار بدون فوت وقت به نزدیک ترین مرکز بهداشت محل سکونت خود مراجعه و واکسن کرونا را دریافت کنند.
دکتر آبتین حیدرزاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز ، از آمادگی لازم برای واکسیناسیون تمام مادران باردار واجد شرایط خبر داد و خاطرنشان کرد: ۲۵۰۰ مادر باردار واجد شرایط دریافت واکسن کووید۱۹ طبق دستورالعمل وزارت بهداشت در استان گیلان شناسایی شدند.
وی ادامه داد: تلاش شده هیچ کمبودی در واکسیناسیون مادران باردار در سطح استان وجود نداشته باشد و این اهتمام وجود دارد که طبق دستورالعمل وزارت بهداشت تمامی مادران باردار واجد شرایط در گیلان واکسن کووید را دریافت کنند.
معاون علوم پزشکی گیلان، با تاکید بر اجرای به موقع و سریع تر واکسیناسیون مادران باردار استان، یادآور شد: اجرای هرچه سریع تر واکسیناسیون مادران باردار منجر به کاهش ابتلای این مادران در موج های بعدی بیماری کووید خواهد شد؛ بنابراین ترغیب هر چه بیشتر مادران باردار به دریافت واکسن کووید توسط پزشکان و ماماها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
حیدرزاده، با بیان اینکه مادران باردار از هفته ۱۲ لغایت ۴۲ روز پس از زایمان باید تزریق واکسن را انجام دهند، تاکید کرد: مادران باردار می توانند از طریق مراکز خدمات جامع سلامت، خانه بهداشت محل زندگی خود یا سامانه ۴۰۳۰ کلید چهار به صورت شبانه روزی درباره واکسیناسیون مشاوره بگیرند.
کد مطلب: 292878
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir