گروه علمی:شکل هندسی تخممرغ همواره برای ریاضیدانان، مهندسان و زیستشناسان معمایی جالب توجه بوده است. شکل هندسی تخممرغ همواره برای ریاضیدانان، مهندسان و زیستشناسان معمایی جالب توجه بوده است.
پژوهشگران بهتازگی به یک فرمول ریاضی فراگیر برای تبیین شکل تخممرغ دست یافتهاند. فرمول اخیر گام مهمی در راستای درک شکل هندسی انواع تخم پرندگان، چگونگی تحول و تکامل زیستشناختی آن تلقی میشود و مسیر کاربردهای فناوارانه و زیستشناختی از این شکل جادویی را هموارتر میکند.
شکل تخممرغ چنان در طبیعت تکامل یافته که برای جادادن جنین کامل بهاندازهٔ کافی بزرگ و برای خروج از بدن جانور بهاندازه کافی کوچک است و همزمان بهآسانی نمیغلتد و همه اینها سبب شده آن را «شکل کامل» بخوانند.
برای رسیدن به این فرمول کامل، تحلیلی از کلیه اشکال هندسی مرتبط با شکل تخممرغ یعنی اشکال کروی، مدور، بیضوی، بادامی، گلابیوار صورت گرفته و فرمول نهایی شکل تخممرغی به دست آمده است، فرمولی که کاملا جدید است و میتوان هندسهٔ هرگونه شکل تخممرغی موجود در طبیعت را با آن توضیح داد. این فرمول چهار شاخص اساسی دارد که عبارتند از: طول، عرض، گردش محور عمودی، و قطر تخممرغ در ربع طول آن.
دکتر مایکل رومانف، پژوهشگر مهمان دانشگاه کنت در این باره گفت: «این معادلهٔ ریاضی بیانگر درک ما از وجود نوعی هماهنگی فلسفی میان ریاضیات و زیستشناسی است، که خود به فهم عمیقتر ما از کائنات میانجامد، کائناتی که امروز بهسادگی بهشکل یک تخممرغ درکش میکنیم».