غذاخوردن در مقادیر کم
برای مقاومت در برابر وسوسهشدن، ژاپنیها غذا را در مقادیر کم سرو میکنند.اولین گامی که میتوانید برای یک رژیمغذایی سالم بردارید این است که بشقابهای استاندارد را با بشقابهای کوچک جایگزین کنید حتی اگر بخواهید هم نمیتوانید غذای زیادی را در یک ظرف کوچک بریزید.
بهتر است برای موفقیت، از این برنامه پیروی کنید
در هفته اول یک پنجم و در هفته دوم یک چهارم وعده غذاییتان را کاهش دهید. به این ترتیب، پس از سه تا چهار هفته میتوانید حجم وعدههای غذاییتان را بدون هیچ تلاشی کمتر کنید.
مصرف محصولات تازه متناسب با فصل
ژاپنیها فقط از مواد غذایی که آنها را تازهتر و ارزشمندتر و مفیدتر برای هر فصل میدانند استفاده میکنند. برای مثال ژاپنیها در پایان فصل بهار، چای سبز تازه و ماهی قزلآلا و در پاییز، قارچ و ماهی خالمخالی مصرف میکنند. تعداد کمی از ژاپنیها در پاییز توتفرنگی گلخانهای میخرند، فقط به این دلیل که آنها به اندازه محصولات فصلی خوشمزه و سالم نیستند.
حفظ حالت اولیه موادغذایی تا حد ممکن
این روش دیگری است که غذاهای ژاپنی را از فرهنگهای دیگر متمایز میکند. سرآشپزهای محلی سعی میکنند پخت انواع ماهی و سبزیجات را بهگونهای انجام دهند که حالت اولیه آنها تغییر نکند و این تصور را ایجاد کنند که غذاها پس از آمادهسازی، فرآوری نشدهاند.
حفظ ویتامینها و موادمعدنی
ژاپنیها به گونهای آشپزی میکنند که ویتامینها و موادمعدنی را در طول فرآیند پخت سالم نگه دارند.دمای مناسب برای پخت و نحوه برش محصولات - عمدتا مورب و مدور - برای حفظ این ویتامینها و موادمعدنی ضروری است.ژاپنیها ۱۰نوع برش روی سبزیجات اعمال میکنند. صرف زمان کمتر برای برش و پخت موادغذایی باعث میشود ویتامینها و موادمعدنی بیشتری در محصول نهایی حفظ شود.آنها همچنین از گیاهان وحشی، ریشهها، علفها و حتی جلبکهایی که سرشار از موادمعدنی و ویتامین هستند، استفاده میکنند.