او تاکید کرد: هیچ دانش آموزی بدون کتاب نخواهد ماند اما کتابهای درسی جز از این مسیر (ثبت نام اینترنتی) به دست دانش آموزان نمیرسد و حتما باید ثبت نام انجام شود.وی درباره توزیع کتابهای درسی نیز گفت: در میانپایهها توزیع کتب درسی هیچ مشکلی وجود ندارد. در یک ماه اخیر با ثبت سفارش در پایههای انتقالی مواجه بودیم و در پایه دهم نیز ثبت سفارش و توزیع کتب درسی شکل عادی نداشتیم. به دلیل اینکه ثبت نام دانشآموزان در سامانه سیدا مشکل داشت اما این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.
به گفته ملکی تاکنون در دوره ابتدایی ۹۶.۹۲ درصد، در دوره اول متوسطه ۸۷.۲۲ درصد و در دوره دوم متوسطه ۸۳.۰۷ درصد ثبت سفارش کتب درسی داشته ایم و درمجموع ۹۱.۹۶ درصد ثبت سفارش صورت گرفته که ۸۹.۹۸ درصد ثبت نام دانشآموزان بوده است از این آمار ۹ درصد دانشآموز هنوز ثبت سفارش نکرده اند.
این مسئول گفت: دانشآموزان و اولیای آنان در صورت تمایل میتوانند از طریق سامانه https://www.irtextbook.ir وارد سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی شوند و ثبت سفارش انجام دهند. برای ورود به سامانه کد ملی دانشآموز، نام کاربری و شش رقم سمت راست شماره سریال شناسنامه دانشآموز، رمز عبور ورود به سامانه است.
ملکی افزود: همچنین دانش آموزانی که مدرسه محل تحصیل خود را تغییر دادهاند تا ۳۱ شهریور فرصت دارند نسبت به اصلاح نشانی مدرسه محل تحصیل خود از طریق نشانی مذکور اقدام کنند.به گفته رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، خرید کتاب درسی نیازمند ثبتنام دانش آموزان در سامانه پادا و مشخص شدن مدرسه محل تحصیل آنهاست. در صورتی که دانش آموزی در این سامانه ثبت نام نکند، موفق به خرید کتاب درسی هم نخواهد شد.