گروه بین الملل: فرمانده سابق نیروی دریایی اسرائیل اعلام کرد که نیروهای دریایی این کشور در مواجهه با تهدیدهای روز افزون ایران برای کشتیرانی اسرائیل، «بهطور تصاعدی» فعالیتهای خود را در دریای سرخ افزایش داده است.
الی شارویت، فعالیتهای ایران در دریای آزاد را یکی از مهمترین دغدغههای اسرائیل توصیف کرد و گفت که نیروی دریایی قادر است هر جا که لازم باشد برای حفظ منافع اقتصادی و امنیتی کشور حمله کند.
شارویت چند روز پس از پایان دوره پنج ساله خود بهعنوان فرمانده نیروی دریایی اسرائیل گفت: «دولت اسرائیل از آزادی دریانوردی خود در سراسر جهان محافظت میکند و این مربوط به فاصله داشتن از کشورها نیست.»شارویت در دوران تصدی خود وظیفه حفاظت از سواحل مدیترانه اسرائیل و دریای سرخ را بر عهده داشت، دروازهای مهم که برای واردات از آسیا معروف است.نیروی دریایی اسرائیل با مجموعهای از تهدیدها در منطقه روبرو است که شامل تهدیدات گروه حزبالله لبنان، گروه حماس در غزه و همچنین فعالیتهای نظامی ایران در سراسر منطقه میشود.
یکی از مهمترین وظایف نیروی دریایی حفاظت از سکوهای گاز طبیعی اسرائیل در دریای مدیترانه است که در حال حاضر ۷۵ درصد برق این کشور را تامین میکند.
حزبالله قصد خود را برای هدف قرار دادن این سکوها در صورت وقوع جنگ، پنهان نکرده است. این گروه در جنگ سال ۲۰۰۶ با موفقیت به یک کشتی اسرائیلی حمله کرد و چهار سرباز را کشت و گمان میرود از آن زمان ذخیره موشکی خود را بسیار ارتقا داده است. اسرائیل میگوید ایران به قاچاق سلاحهای پیچیده به حزبالله ادامه میدهد.
شارویت تایید کرد که اسرائیل محمولههای تسلیحاتی زیادی را از حزبالله رهگیری کرده است. وی گفت: «ما در مورد حمل سلاح در دریا بسیار هوشیار هستیم و هر بار که متوجه میشویم محمولهای تسلیحاتی است، اقدام میکنیم.»وی گفت که در جنوب اسرائیل نیز حماس یک واحد کوچک اما نیرومند از کماندوهای دریایی آموزش دیده دارد.
نیروهای دریایی حماس در جنگ سال ۲۰۱۴ موفق شدند که به ساحل اسرائیل برسند. شارویت آنها را نیروهای مجهزی توصیف کرد که میتوانند از زیرآب تا سواحل اسرائیل حرکت کنند و تشخیص آنها بسیار دشوار است.شارویت گفت: «ما حضور خود را در دریای سرخ بسیار بیشتر کردهایم. ما در آنجا بهطور مداوم با کشتیها اصلی یعنی ناوچههای موشکی و زیردریاییها فعالیت میکنیم. آنچه در گذشته برای دورههای نسبتا کوتاهی انجام میشد، اکنون بهطور مداوم انجام میشود.»
وی همچنین تاکید کرد که اسرائیل آماده پاسخ بیشتر به حملات مستقیم به کشتیهای اسرائیلی است: «اگر حملهای به خطوط کشتیرانی اسرائیل یا آزادی کشتیرانی اسرائیل صورت میگرفت، اسرائیل باید پاسخ دهد.»وی تصریح کرد که هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است. کشتیهای باری که تصور میشود در خلیج فارس مورد هدف ایران قرار گرفته بودند دارای ارتباطات اسرائیلی بودند اما تحت مالکیت و اداره در نقاط دیگر بودند. وی گفت که چنین حملاتی مستلزم واکنش بینالمللی است.