گروه جامعه: هر ساله با آمدن فصول پاییز و زمستان میزان ابتلا به بیماری آنفلوآنزا بالا میرود و افراد زیادی به خصوص سالمندان و مبتلایان به بیماریهای خاص، جان خود را به دلیل ابتلا به این بیماری از دست میدهد. با این حال در سال گذشته به دلیل استفاده از ماسک، شستن مکرر دستها و رعایت فاصله اجتماعی انتقال بیماری آنفلوآنزا به حداقل رسیده بود.
اما امسال با توجه به واکسیناسیون گسترده در سراسر جهان و در نتیجه کمتر شدن میزان رعایت پروتکل ها، میزان ابتلا و افزایش بیماری آنفلوانزا دوباره اوج خواهد گرفت از این رو پزشکان توصیه میکنند قبل از اوج گیری بیماری آنفلوآنزا بهتر است گروههای حساس به خصوص کودکان، دانشآموزان، زنان باردار، افراد مسن، افراد دیابتیک و مبتلایان به بیماریهای خاص نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری نیز در گفتوگویی در مورد خطر شیوع آنفلوآنزا، میگوید: سال گذشته از آنجاکه رعایت نکات بهداشتی بیشتر بود و مردم بیشتر ماسک میزدند، آنفلوآنزا چندان شایع نشد؛ اما اگر قرار باشد امسال ساده انگاری صورت گیرد و رعایتها کاهش یابد، احتمال شیوع مجدد آنفلوآنزا هم وجود دارد.
همچنین دکتر پیام طبرسی با اشاره به اینکه صحبت از بازگشایی مدارس بدون واکسیناسیون کامل زود است میافزاید: باید معلمین و دانشآموزان کاملا واکسینه شوند تا بتوان در این مورد صحبت کرد. با توجه به اینکه والدین دانشآموزان هم از ابتلای فززندان خود به کرونا ترس دارند، بدون واکسیناسیون کامل، فرزندان خود را به مدرسه نمیفرستند و این بازگشایی نصفه کاره آسیبزا است. بازگشایی مدارس باید زمانی رخ دهد که برای همه اعتمادسازی شده باشد که اتفاقی نمیافتد تا فرزندان خود را به مدرسه بفرستند.
به گفته این پزشک با توجه به شیوع آنفلوآنزا در فصل سرد سال و همزمانی آن با کووید۱۹، تمامی اساتید، دانشجویان و دانش اموزان علاوه بر واکسن کرونا بهتر است واکسن آنفلوآنزا نیز تزریق کنند.وی همچنین در مورد برخی از شایعات فضای مجازی مبنی بر تداخل واکسن آنفلوانزا با واکسن کرونا تصریح میکند: هیچ محدودیتی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا پس از تزریق واکسن کرونا وجود ندارد و گروههای پرخطر باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.