به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۰:۲۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۶/۳۰ ساعت ۱۸:۰۸
کد مطلب : ۲۹۵۴۶۲

معضل سلمانی‌ها در افغانستان بعد از طالبان

معضل سلمانی‌ها در افغانستان بعد از طالبان
گروه جامعه: خودداری افغان‌ها از پرداختن به مد و لباس، سلمانی‌ها را به دشواری انداخته است. مدل موهای مردانه‌ای مانند موهاک، کوئیف و کرو، موهایی با تمرکز بر بخش جلویی سر و کناره های کم پشت یا تراشیده شده، مدل‌هایی بودند که نادرشاه در سومین شهر بزرگ افغانستان، هرات، برای مردان جوان رواج داده بود.
اما از زمان روی کار آمدن طالبان، حدود یک ماه و نیم پیش، افغان‌ها علاوه بر کمبود بودجه و مشکلات مالی، از اجرای مدل‌های شیک و به روز موی مردانه نیز می‌ترسند.

«شاه»، جوان آرایشگری که روی آینه‌های سالن خود را پوشانده می‌گوید قبلا مردم به سلمانی او می‌آمدند و مدل موهای مختلفی می‌خواستند، اما دیگر اینطور نیست. آنها از مجازات شدن می‌ترسند.در دوره قبلی قدرت، از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، طالبان مدل موهای مد روز را ممنوع کرده بودند و اصرار داشتند که مردان ریش بگذارند. شاه افزود که مدتی است با کاهش مراجعه مردم روبرو شده و اگر یک مشتری‌ پیدا شود درخواست یک مدل ساده دارد: «مردم دیگر ریش خود را نمی‌تراشند و این تبدیل به یک معضل شده.»این آرایشگر که ۱۵ سال است در این حرفه فعالیت می‌کند گفت این رکود باعث شده که درآمد روزانه وی از ۱۵ دلار به ۵ تا ۷ دلار کاهش یابد.

محمد یوسفی، ۳۲ ساله، نیز که آرایشگاهی محلی دارد گفت مجبور شده قیمت‌های خود را به طور چشمگیری کاهش دهد تا سلمانی‌اش همچنان فعال باشد.وی گفت: «به دلیل وضعیت فعلی، مشتریان درآمد کمتری دارند و دستمزد کمتری نیز به ما پرداخت می‌کنند. مردم عادی سعی دارند شبیه طرفداران طالبان به نظر برسند تا مورد بازخواست قرار نگیرند»

در آرایشگاه علیرضا، ۳۶ ساله، چراغ‌های روشن کنار آینه صورت مشتریان را نورانی می‌کند و هنوز قفسه‌ها پر از انواع قوطی‌های اسپری مو، ژل، موس، ادکلن و ماسک صورت است.او که از کاهش روزافزون فرصت‌های شغلی می‌گوید به دو شاگرد ۱۱ و ۱۴ ساله خود اشاره می‌کند که منتظر یادگرفتن حرفه او هستند.

علیرضا به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «در گذشته جوانان هر یک یا دو هفته برای کوتاه کردن مو یا ریش خود می‌آمدند و سرزنده بودند. اما اکنون جوانانی که باقی مانده‌اند دیگر علاقه‌ای به کوتاه کردن مو یا ریش خود ندارند.»
او با تاکید بر مشکلات اقتصادی و فقر اکثر مردم افزود: «قبلا درآمد من عالی بود اما اکنون دیگر آنطور نیست.»
برچسب ها: طالبان افغانستان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها