تصویب چند طرح ضد ایرانی در آمریکا
2 مهر 1400 ساعت 11:54
گروه بین الملل: قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا چندین طرح ضد ایرانی را برای اضافه شدن به عنوان متمم به متن لایحه بودجه دفاعی آمریکا پیشنهاد کردند که این طرحها در این مجلس به تصویب درآمدند.
پایگاه خبری «واشنگتنفریبیکن» که از رسانههای نزدیک به نومحافظهکاران آمریکایی است نوشت: نمایندگان جمهوریخواه در این مجلس، قصد دارند از «قانون اختیارات دفاع ملی» (لایحه بودجه دفاعی) برای مقابله با ایران استفاده کنند.
این طرحها همچنین قصد دارند به افشاگری درباره «امتیازهای اعطاشده به ایران» از سوی دولت «جو بایدن» در مذاکرات برجامی بپردازند.«کمیته مطالعاتی جمهوریخواهان» به عنوان بزرگترین فراکسیون حزب جمهوریخواه درکنگره که از ماهها پیش تحقیقات درباره دیپلماسی دولت بایدن با ایران را شروع کرده در تدوین این طرحهای ضد ایرانی نقش داشته است.
یکی از این طرحها، وزارت خزانهداری آمریکا را ملزم میکند در صورت صدور معافیت تحریمی برای ایران، فوراً کنگره را از این موضوع مطلع کند. هدف از این طرح، جلوگیری از کنار گذاشتن کنگره از وضعیت مذاکرات دولت بایدن با ایران عنوان شده است.در طرح دیگر، از دولت بایدن خواسته شده گزارشی با موضوع «عملیاتهای مخرب ایران در خاک آمریکا» به کنگره ارائه دهد. هدف از ارائه این طرح رسیدگی به افزایش فعالیت ایران در خاک آمریکا است. در سومین طرح از وزیر دفاع آمریکا خواسته شده کنگره را از «تهدیدهای کوتاهمدت و بلندمدت مربوط به شبهنظامیان تحت حمایت ایران در عراق» مطلع کند.بخش دیگری از سند لایحه بودجه دفاعی به رابطه بین ایران و چین پرداخته است. دولت آمریکا ملزم شده به صورت منظم کنگره را از روند روابط نظامی مین ایران و چین مطلع کند.
«نیکول مالیوتکیس»، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در توییتر نوشت مجلس نمایندگان آمریکا الحاق متمم پیشنهادی او درباره ایران به لایحه بودجه دفاعی آمریکا را پذیرفته است. این قانونگذار آمریکایی گفت: طرح او خواستار «شفافیت کامل» دولت بایدن در هر گونه توافق با ایران است.کلاودیا تنی، دیگر عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا هم در توییترش نوشته سه طرح او که خواستار افزایش نظارت بر ایران هستند در قالب لایحه بودجه به تصویب رسیده است.
تصویب این طرحها به معنی تبدیل شدن آنها به قانون نیست. این طرحها تنها در صورتی به قانون تبدیل میشوند که در متن لایحه بودجه دیگر شاخه قانونگذاری کنگره آمریکا (یعنی مجلس سنا) نیز به تصویب رسیده و سپس به امضای رئیسجمهور آمریکا برسند.
کد مطلب: 295829