چگونگی بازگشت ایران به مذاکرات وین
4 مهر 1400 ساعت 12:39
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه اظهار داشت: در سفر پنج روزه ای که به نیویورک داشتم، این فرصت فراهم شد که با حدود ۵۰ مقام سیاسی ملاقات کنم. همچنین دو نشست مهم با اصحاب رسانه، اندیشکدهها و اساتید دانشگاهی آمریکا داشتم.
حسین امیرعبداللهیان گفت: در مجموع ارزیابی که میتوانم ارائه دهم ، اولا به دلیل اهمیت جمهوری اسلامی ایران کشورها در ملاقات کردن و شنیدن سیاست دولت جدید جمهوری اسلامی ایران سعی میکردند از هم سبقت بگیرند. حقیقتا اگر این امکان برای من وجود داشت که دو سه روز دیگر در نیویورک بمانم، هنوز بعضی از ملاقاتها در برنامه کاری پیش بینی میشد که بدلیل ضیق وقت نتوانستم این ملاقاتها را انجام دهم و بعضیها را بصورت تلفنی و در حاشیه اجلاس دنبال کردیم. فرصتی شد که به روشنی سیاست خارجی دولت سیزدهم تبیین شود. طرفهای خارجی، اروپاییها، آمریکای لاتین، آفریقا و کشورهای عربی، همه از محورها و رویکرد دولت جدید استقبال میکردند. تمرکز ما در بحثها بر چند موضوع بود. موضوع اول، توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی و تمرکز بر تجارت بین الملل با کشورها بود.وی افزود: موضوع دیگر که از بحثهای جدی هم در دیدار با آقای گوترش دبیر کل سازمان ملل و هم با تعدادی از وزرای خارجه از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس و نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام شد، بحث چگونگی بازگشت ایران به برجام و مذاکرات وین بود. ما به صراحت رفتار آمریکاییها را به ویژه در جلسه بسته با سران و مدیران اندیشکدههای آمریکایی و اساتید روابط بین الملل در آمریکا تبیین کردیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: جلسه ای اقناعی داشتیم نسبت به اینکه بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، متانت، حکمت و منطق حاکم است، اما بر رفتار تصمیم گیرندگان و کاخ سفید در آمریکا یک شتابزدگی و بی منطقی حاکم شده است که جهانیان در وضعیت امروز افغانستان بخشی از این سیاستهای نادرست و ناکارامد آمریکاییها را ملاحظه میکنند. البته ما در آمریکا این مطلب را هم با صراحت اعلام کردیم که بر مبنای رفتار عملی آمریکاییها قضاوت خواهیم کرد و پیامهای متعارض آمریکاییها که از کانالهای رسانه ای یا کانالهای دیپلماتیک به ما منتقل میشود، ملاک تصمیم گیری نهایی ما نخواهد بود.امیرعبداللهیان گفت که آخرین برنامه با مسوولان و کارکنان دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن بود که در نیویورک، موضوعات متنوع مربوط به جامعه بزرگ ایرانیانی را که در خارج از کشور حضور دارند و بخشی از ایرانیان که در آمریکا حضور دارند، دنبال میکنیم.
وزیر امور خارجه افزود: در همین جا مایلم تاکید کنم به ایرانیان مقیم خارج از کشور که دولت جدید به گرمی استقبال میکند از رفت و آمد و حضور ایرانیان استقبال میکند و از اینکه هرکدام از ایرانیان سفیر فرهیخته ای برای ایران اسلامی در خارج از کشور بوده و باشند، ما افتخار میکنیم . همه ما ایرانیها در هر جای دنیا که باشیم دلمان برای ایران اسلامی میتپد و برای اعتلای پرچم جمهوری اسلامی ایران تلاش خواهیم کرد.
وی ابراز امیدواری کرد: از این سفر و گفتگوهای فشرده دیپلماتیک، توافقاتی که در پی آن انجام شده و از استقبال گرم کشورهای مختلف از دولت جدید در ایران و توجه ویژه شان به جمهوری اسلامی ایران، حداکثر منافع را مردم عزیز کشورم شاهد باشند و ان شاء الله در همه ابعاد زندگی شان تاثیر مثبت و موثرش را بتوانیم ببینیم.
کد مطلب: 296289