در حکم انتصاب خانم دستجردی هم مشخص نبود که وی به عنوان مشاور جنابعالی در چه زمینهای انتخاب شده و تنها به طور کلی به "سوابق و تجربیات ارزشمند" وی به عنوان دلیل انتخاب وی به عنوان مشاور اشاره گردیده است. در تلاش برای آشنایی با سوابق و تجربیات خانم دستجردی به هیچ سابقه مرتبط با قوه قضائیه نرسیدم و تنها در زندگینامه وی به نکتهای برخوردم که امیدوارم درست نباشد. ظاهرا یکی از دلایل برکناری خانم دستجردی، آن طور که گفته میشود، مقاومت وی در برابر دستور احمدینژاد مبنی بر برکناری برادر شما، آقای باقر لاریجانی، از سمت قائممقامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده است. چنانچه این موضوع رنگی از واقعیت داشته باشد میتواند شائبه انتخاب سیاسی خانم دستجردی به عنوان مشاور رئیس قوه قضائیه را تقویت نماید.
کنجکاوی در مورد خانم دستجردی بدون اختیار به کنجکاوی در مورد سایر مشاورین جنابعالی تسری یافت. طبق یافتههای من، افزون بر خانم دستجردی، آقایان محمدجواد لاریجانی، علی بنایی و اصغر جهانگیر نیز جزو مشاورین شما هستند. آقای محمدجواد لاریجانی، مشاور امور بینالملل، علی بنایی، مشاور در امور هماهنگی با مجلس شورای اسلامی و آقای اصغر جهانگیر به مانند خانم دستجردی به طور کلی مشاور میباشند. در مورد آقای جهانگیر، اطلاع و شناخت خاصی ندارم. تنها میدانم که وی قبلا رییس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه بوده و هماکنون افزون بر سمت مشاور، بازرس ویژه جنابعالی نیز میباشد.
اما در مورد جناب محمدجواد لاریجانی به عنوان مشاور امور بینالملل باید عرض کنم که قوه قضائیه شأن و وظیفه بینالمللی ندارد که بخواهد مشاور امور بینالملل داشته باشد و اگر قرار بر این باشد که قوه قضائیه برای موضوعاتی مانند حقوق بشر مشاور داشته باشد قطعا چنین مشاوری باید کسی باشد که دارای تحصیلات و دانش حقوقی بویژه در زمینه حقوق بشر است. موضوعاتی مانند حقوق بشر و به طور کلی حقوق بینالملل از تخصصیترین حوزههای حقوق میباشند و حتی حقوقدانان برجسته، برای نمونه، دکتر ناصر کاتوزیان، هرگز به خود اجازه ورود به حوزه حقوق بینالملل و اظهارنظر در این زمینه را نمیدهند چه برسد به افرادی مانند محمدجواد لاریجانی که هیچ بهرهای از دانش حقوق ندارد.
در مورد جناب بنایی، که سابقه دو دوره نمایندگی مجلس از شهر قم را در کارنامه خود دارد، نیز باید عرض کنم که وی فاقد هر گونه سابقه قضایی میباشد و چه خوب بود که جنابعالی برای سمت مشاور امور پارلمانی خود از فردی استفاده میکردید که هم سابقه کار قضایی داشته و هم سابقه نمایندگی مجلس و ترجیحا فرد مزبور، برعکس جناب بنایی، فاقد هر گونه سابقه حزبی و جناحی میبود. به هر حال، شأن قوه قضائیه به عنوان فصلالخطاب حل و فصل اختلافات و دعاوی اقتضاء دارد افرادی منتسب و وابسته به قوه مزبور هیچ گونه سابقهای از وابستگیهای جناحی و حزبی نداشته باشند و باز شأن قوه قضائیه اقتضاء میکند که مشاورین این قوه از میان قوه مزبور انتخاب شوند و نه افراد خارج از قوه مزبور که دست بر قضا کوچکترین و کمترین سابقه قضایی ندارند!