گروه جامعه: روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی از اظهارات اخیر وزیر بهداشت درباره جشن پیروزی بر کرونا انتقاد کرد و نوشت: یک هفته از وعده وزیر بهداشت دولت سیزدهم که گفت «دو هفته دیگر جشن پیروزی بر کرونا را برگزار میکنیم» گذشت ولی نشانهای که بتوان با استناد به آن احساس کرد به پیروزی بر کرونا نزدیک شدهایم دیده نمیشود.
در کشوری که تعداد جانباختگان روزانه آن در اثر کرونا بالای 200 نفر است و مبتلایان روزانه آن بالای 10 هزار نفر است و هر روز هزاران نفر بستری میشوند، چگونه میتوان اوضاع را نزدیک به پیروزی بر کرونا دانست؟
این سؤال مربوط به آمار رسمی اعلام شده توسط خود وزارت بهداشت است که عدهای ازجمله خود مسئولین این وزارتخانه معتقدند آمار واقعی بیش از اینهاست. حتی اگر به همین آمار اعلامی وزارت بهداشت اعتماد کنیم، بهیچوجه نمیتوان کشور را در حال نزدیک شدن به پیروزی بر کرونا دانست. بنابراین سخن آقای وزیر به شوخی با کرونا بیشتر شباهت دارد.
برای آحاد ملت ایران، باعث خوشحالی است که شاهد پیروزی بر کرونا باشند. اگر وزیر بهداشت بتواند وعده خود را محقق کند، حتماً باید تشویق شود و نام او در تاریخ بهداشت کشور به عنوان یک انسان موفق به ثبت برسد. آنچه موجب نگرانی است اینست که چون وزیر بهداشت دولت دوازدهم نیز وعدههای زیادی میداد که محقق نمیشدند و مردم بشدت نسبت به او بدبین میشدند، وعدههای وزیر جدید هم در اذهان مردم تداعیکننده همان روش سلف او تلقی میشود. این، خوبست که مسئولین بهداشتی به مردم امید بدهند ولی اگر امیددادنها به واقعیت نپیوندند، مردم اعتماد خود به آنان را از دست میدهند.
نکته بسیار مهم اینست که وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا برخلاف وظیفهای که برای جلوگیری از ایجاد زمینههای انتقال کرونا برعهده دارند در برابر کسانی که تلاش کردند 60 هزار نفر از هموطنان ایرانی برای راهپیمائی اربعین به عراق بروند، نایستادند. بعداً معلوم شد تعداد مسافران رسمی اربعین 80 هزار نفر بودند و در زمان بازگشت مشخص شد 180 هزار ایرانی به شکلهای مختلف به عراق رفته و در راهپیمائی اربعین شرکت کردند. این جمعیت، در چند مورد در معرض انتقال ویروس کرونا قرار میگیرند که خود راهپیمائی، حضور پرتجمع در حرمها، تجمع در مرزها و فشردگی در هواپیماها و اتوبوسها ازجمله آنهاست. افزایش تعداد مبتلایان به کرونا از عوارض طبیعی این تجمعات بیحساب و کتاب است کمااینکه یکی از مسئولین بهداشتی خوزستان نسبت به این موضوع هشدار داد و گفت در جریان بازگشت زائران اربعین فاجعهای بزرگ در راه است.
انتظار این بود که وزیر بهداشت به عنوان مسئول اصلی سلامت مردم و جامعه، اولاً در برابر تصمیم نادرست اعزام زائران به راهپیمائی اربعین میایستاد و ثانیاً به جای وعده پیروزی بر کرونا، نسبت به در راه بودن موج ششم هشدار میداد. تا زمانی که مرگ و میر کرونائی به صفر نرسد و ابتلا به این ویروس ریشهکن نشود، نمیتوان سخن از پیروزی بر کرونا به میان آورد.