وی با اشاره به اینکه سالمندی جمعیتی در نتیجه بههمریختگی گروههای جمعیتی در جامعه شکل میگیرد، عنوان کرد: حدود ۸۳ درصد سالمندان کشور در ارزیابیهای دورهای سالم هستند.دکتر علامه افزود: ۵ درصد از سالمندان ایران با بیماریهای سخت درگیرند.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور با اشاره به اینکه ۱۱ درصد از سالمندان کشور افرادِ کمتوان هستند، توضیح داد: اکثر سالمندان ایران میتوانند در تمام فعالیتهای اجتماعی مشارکت داشته باشند. حدود ۰.۳ درصد از سالمندان در مراکز اقامتی زندگی میکنند.وی یادآور شد: اداره سلامت سالمندان در وزارت بهداشت و درمان در ۲ سال اخیر کارهای بسیار خوبی را برای این قشر انجام داده است.
علامه گفت: امروزه ۹۳ درصد سالمندان ایرانی از پوشش بیمهای پایه برخوردار هستند.رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور ادامه داد: سالمندانی که در بیمارستانهای دولتی یا تامین اجتماعی بستری میشوند از خدمات درمان رایگان استفاده میکنند.او با اشاره به اینکه سالمند باید سواد سالمندی مطلوبی داشته باشد، افزود: مراقبین غیررسمی سالمند – اعضای خانواده – برای پیشگیری از مشکلات مختلف و مراقبت بهتر از سالمند باید به طور مستمر در حال آموزش و پژوهش باشند.علامه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم افزایش تعداد بهورزان در سیستم سلامت کشور گفت: ما برای غربالگریهای بهتر در حوزه سالمندی به بهورزهای بیشتری نیاز داریم.