دریافت لینک صفحه با کد QR
بویایی و چشایی، قربانیان کووید ۱۹
14 مهر 1400 ساعت 11:35
گروه علمی: یک فوق تخصص بیماریهای عفونی گفت: برخی از افراد به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ حس بویایی و به تبع آن حس چشایی خود را از دست میدهند.علی امیری، اظهار کرد: در ماههای اخیر، برخی افراد به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند اما هنوز حس بویایی آنها برنگشته است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا راه حلی برای تسریع بازگشت این حس حیاطی وجود دارد یا نه، گفت: متخصصان میگویند روش هایی مانند فیزیوتراپی برای بینی وجود دارد.امیری با اشاره به اینکه در بیشتر موارد از دست دادن حس بویایی موقت است ولی ممکن است بهبودی، ماهها و یا حتی سالها طول بکشد، عنوان کرد: افرادی که پس از بهبودی از کووید-۱۹ دچار از دست دادن حس بویایی طولانی مدت میشوند، برای رد سایر دلایل باید به یک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: آلرژیهای فصلی و بیماری التهابی سینوس نیز ممکن است باعث اختلال در حس بویایی و ممانعت از بهبودی از این گونه عوارض عفونتی مانند کووید-۱۹ شوند، ابتدا باید احتمال وجود هرگونه عامل التهابی را به حداقل برسانیم.وی افزود: برای بیماران دچار از دست دادن حس بویایی به دلیل کووید-۱۹ ممکن است اسپریهای استروئیدی و یا محلولهای شستشوی بینی جهت کاهش التهاب تجویز شود.
امیری تصریح کرد: اگر اختلال پایدار بود مرحله بعدی آموزش مجدد حس بویایی است که از آن بهعنوان فیزیوتراپی بینی یاد میشود که در این روش بیماران روغنهای معطر و گیاهان متفاوت با رایحههای آشنا را به آرامی برای مدت ۲۰ ثانیه استشمام می کنند در حالی که در تمام طول این مدت به خاطرات و تجربیاتشان در رابطه با این رایحهها تمرکز میکنند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: برای این کار، اسانس گلاب، لیمو، میخک و اکالیپتوس معمولاً استفاده میشوند؛ ولی بیماران میتوانند رایحه مد نظر خودشان را انتخاب کنند و این روند باید دو بار در هفته و برای ۴ تا ۶ ماه ادامه داده شود.
وی با اشاره به اینکه این پروسه نیاز به صبوری دارد، عنوان کرد: هرچه تمرین بیشتر باشد، نتیجه بهتری خواهد داشت، معمولاً توصیه میشود این تمرین در یک مکان آرام انجام شود جایی که هیچ عامل مزاحمی نباشد و تمرکز کامل روی تمرین گذاشته شود.امیری ادامه داد: وقتی که رایحه گلاب استشمام میشود، ممکن است کیفیت این رایحه متفاوت از قبل از دست دادن حس بویایی بیمار باشد و در واقع بیمار با وضعیت جدید حس بویایی خود یاد میگیرد که گلاب چه بویی میدهد.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی بیان کرد: از آنجا که حس بویایی و چشایی ارتباط تنگاتنگی با هم دارند، بسیاری از بیماران که حس بویایی خود را بعد از بهبودی از کووید-۱۹ از دست دادند، حس چشاییشان را نیز از دست میدهند.
کد مطلب: 298071
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir