گروه بین الملل: نخست وزیر لبنان، عربستان سعودی را قبله سیاسی و دینی خود خواند. این در حالی است که ریاض هنوز هیچ موضع مثبتی را در قبال روی کارآمدن دولت او ابراز نکرده است.
نجیب میقاتی پس از دیدار با «بشاره پطروس الراعی» سراسقف مسیحیان مارونی لبنان که در «بکرکی» مقر او برگزار شد، در پاسخ به سوالی مبنی بر باز شدن درهای عربستان به روی او، گفت: من معتقدم که عربستان قبله سیاسی و مذهبی من است و بنابراین درهای آن به هیچ وجه بسته نشده است و وقتی که هر روز نمازهای پنجگانه خود را میخوانم، به طرف قبله در عربستان سعودی میایستم.
دولت لبنان به ریاست نجیب میقاتی کمتر از یک ماه پیش کار خود را آغاز کرده است. این در حالی است که عربستان سعودی هنوز از روی کارآمدن دولت میقاتی که در پی ۱۳ ماه خلا دولت در این کشور صورت گرفت، استقبال نکرده است و محافل سیاسی در لبنان میگویند میقاتی تلاش زیادی را میکند تا برای جلب کمکهای خارجی، تایید ریاض را کسب کند.گفته میشود عربستان سعودی از وضعیت سیاسی در لبنان رضایت ندارد و آن را برخلاف منافع خود میداند.
میقاتی همچنین در مورد دیدار خود با سراسقف مسیحیان مارونی نیز گفت: فضای خوبی بود و من به ایشان اطمینان دادم که همه چیز در مسیر بازگرداندن نقش اقتصادی لبنان پیش میرود. ما همچنین در مورد مسائل اجتماعی صحبت کردیم و ایشان نگرانیها از وضعیت اجتماعی و زندگی مردم به ویژه امور کشاورزان و نحوه رسیدگی به آنها را بیان کردند.میقاتی در پاسخ به سوالی در مورد شرایط اسفناکی که لبنانیها در آن زندگی میکنند، تأکید کرد: ما فرصتی را از دست نمیدهیم و با نگرانی مردم همراه هستیم. من این نگرانیهای بزرگ را میدانم و برای رفع آن تلاش میکنیم، اما صراحتاً باید بگویم، چشم بینا و دست کوتاه است، زیرا ما مشکلات زیادی داریم و به آرامی و قدم به قدم به دنبال حل آنها هستیم.وی در پاسخ به سوالی در مورد برخی خبرها درباره تهدید شدن قاضی تحقیقاتی پرونده انفجار سال گذشته بندر بیروت گفت: ما در مورد این موضوع پرس و جو کردیم و هیچ چیز قطعی نیست. اظهار نظری که اتفاق افتاد توسط وزیر دادگستری ارائه شد و اقدامات لازم برای امنیت و نگهبانی از قاضی طارق البیطار انجام شده است.دولت لبنان به ریاست نجیب میقاتی بیست و دوم شهریور ماه کار خود را رسما آغاز کرد. این در حالی بود که لبنان از مردادماه سال گذشته با استعفای حسان دیاب از سمت نخست وزیری، فاقد دولت بود.