به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۷/۲۰ ساعت ۱۰:۲۲
کد مطلب : ۲۹۹۱۲۳

نتایج یک تحقیق جهانی درباره اثربخشی واکسن

نتایج یک تحقیق جهانی درباره اثربخشی واکسن
گروه علم وفناوری: حتی اگر سایر مطالعات منتشر شده، اثربخشی واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ را تایید کنند اما تحقیقات جدید در فرانسه با بررسی اطلاعات ۲۲ میلیون نفر «یکی از بزرگترین تحقیقات در جهان» درباره میزان اثربخشی واکسیناسیون است.
محققان موسسه اپیدمیولوژی (همه‌گیرشناسی) محصولات بهداشتی فرانسه داده‌های ۱۱ میلیون فرد واکسینه شده بالای ۵۰ سال را با ۱۱ میلیون فرد واکسینه نشده در همان گروه سنی در بازه زمانی ۲۷ دسامبر ۲۰۲۰ (شروع واکسیناسیون در فرانسه) تا ۲۰ ژوئیه ۲۰۲۱ مقایسه کردند.
به گفته محققان از روز چهاردهم پس از تزریق دُز دوم واکسن، آن‌ها «کاهش خطر بستری شدن بیش از ۹۰ درصد» از افراد کاملا واکسینه شده را مشاهده کردند. محمود زوریق، اپیدمیولوژیست و مدیر مرکز موسسه اپیدمیولوژی (همه‌گیرشناسی) محصولات بهداشتی فرانسه می‌گوید: «افراد واکسینه شده ۹ برابر کمتر از افراد غیر واکسینه در بیمارستان بستری می‌شوند یا در اثر کووید جان خود را از دست می‌دهند.» این نتایج سایر نتایج انجام شده در کشورهای اسرائیل، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا را تایید می‌کند.
اما درباره سویه دلتای ویروس کرونا که هم اکنون در بسیاری از نقاط دنیا غالب شده است محققان به‌طور خاص خطر بستری شدن را در دوره‌ای که در فرانسه اوج گرفت یعنی از ۲۰ ژوئن تخمین زدند. آن‌ها نتایج قابل مقایسه‌ای با دوره‌های قبلی پیدا کردند. تاثیر واکسن روی افراد بالای ۷۵ سال با این سویه ۸۴ درصد برآورد شد و ۹۲ درصد تاثیر در افراد ۵۰ تا ۷۴ سال گزارش شده است.
با این حال با توجه به اینکه افراد تنها در یک ماه یعنی از ژوئن تا ژوئیه مورد بررسی قرار گرفته‌اند می‌تواند میزان صحت نتایج تغییر کند.
پروفسور محمود زوریق می‌گوید: «این دوره برای ارزیابی تاثیر واقعی واکسیناسیون بر این سویه [ویروس] بسیار کوتاه است.» با این حال او تاکید می‌کند که این مطالعه باید شامل داده‌های ماه‌های اوت و سپتامبر شود تا ارزیابی دقیق‌تری نسبت به تاثیر واکسیناسیون روی سویه دلتا صورت گیرد.این مطالعه روی اثربخشی واکسن‌های مدرنا، فایزر-بیون‌تک و آسترازنکا سنجیده شده است. زوریق به نکته دیگری اشاره می‌کند و می‌گوید: «نکته مثبت دیگر اثربخشی بر موارد شدید به نظر نمی‌رسد در طول دوره پیگیری که پنج ماهه بود کاهش یافته باشد.»



 
برچسب ها: واكسیناسیون
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها