۲۰ درصد مرغداریها تعطیل شدند
تجارت نیوز , 25 مهر 1400 ساعت 13:59
گروه اقتصادی: افزایش قیمت خوراک، کرایه حمل و نقل و دستمزد کارگران، هزینه نگهداری مرغ را بالا برده است. برخی از سرمایهگذاران هم از این صنعت کوچ کردهاند.هر چند تولیدکنندگان میگویند به دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز، تقاضا برای خرید مرغ زیاد شده اما برخی سرمایهگذاران مرغداریهای خود را تعطیل کردهاند. دلیل این مساله چیست؟
دبیر انجمن تولیدکنندگان مرغ میگوید: چهار دلیل برای تعطیلی مرغداریها وجود دارد. اول آنکه خوراک به موقع به دست مرغداران نرسیده و سرمایهگذاری آنها مستهلک شده دیگر برای آنها توجیه نداشته است.رضا مبصری گفت: دومین مساله افزایش کرایه حمل و نقل است. برخی مرغداریها در حاشیه شهر و روستا هستند و امکان دارد به دلیل مسافت و افزایش نرخ کرایه فعالیت برای این سرمایهگذاران صرفه اقتصادی نداشته باشد. عدهای هم به دلیل نوسان قیمتها ورشکست شدهاند.
چهارمین دلیل تعطیلی مرغداریها، قیمتگذاری دستوری دولت است. به گفته مبصری، به دلیل افزایش تقاضا روند تولید برخی از مرغدارای احیا شد و ۸۰ درصد مرغداریها در سطح کشور فعال هستند. هر چند در سالهای اخیر قیمتگذاریهای دستوری یکی از دلایل توقف مرغداریها بوده است.
خوراک مرغ با تاخیر به دست مرغداران میرسد
مبصری با اشاره به وضعیت خوراک مرغ گفت: نهاده در بازار موجود است و اخیرا محمولههای جدیدی از ذرت به دست مرغداران رسیده است اما متاسفانه این نهادهها به دلیل افزایش کرایه حمل با تاخیر به دست مرغداران میرسد.
براساس این گزارش بعد از مرغداریها، سعید سلطانی سروستانی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشورهم در سال ۹۸ به مهر گفته بود: « بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانهها ۴۰ درصد واحدهای دامداری کشور تعطیل شد که اتفاق تاسف باری است.»
کد مطلب: 299782