تسهیلات جدید برای کشاورزان
گسترش نیوز , 26 مهر 1400 ساعت 17:40
گروه اقتصادی: سال گذشته؛ مجلس شورای اسلامی به موضوع قیمتگذاری محصولات استراتژیک ورود پیدا کرد. این محصولات، مشمول خرید تضمینی میشوند. گفته میشد که نقشآفرینی نمایندگان مجلس و نماینده کشاورزان، قیمتگذاری را عادلانه و واقعبینانه خواهد کرد و انگیزه بیشتری به کشاورزان کشور بهویژه گندمکاران خواهد داد.آیا اینگونه شد و کشاورزان از عملکرد شورای قیمتگذاری راضی هستند؟ آیا امسال شاهد واردات بیشتر مهمترین محصول استراتژیک یعنی گندم خواهیم بود؟ برای یافتن پاسخ سوالات خود با رئیس بنیاد گندمکاران به گفتگو نشستیم. با گسترشنیوز همراه باشید.
رئیس بنیاد گندمکاران گفت: در گذشته، شورای عالی اقتصاد طبق مجموعهای از فاکتورهای مشخصشده، قیمت گندم را تعیین و ابلاغ میکرد. در گذشته، حتی ما به عنوان تولیدکننده و فروشنده در جلسات حضور نداشتیم. اکنون قانونگذار، تشکلهای بخش کشاورزی که نمایندگان کشاورزان هستند را در تعیین نرخ خرید تضمینی دخیل کرده است. علاوه بر وزیر جهاد کشاورزی (بهعنوان رئیس شورا)، سازمان مدیریت برنامهریزی، وزارت امور دارایی؛ تعدادی از تشکلهای کشاورزی در این شورا حضور دارند. بنیاد ملی گندمکاران کشور، اتحادیه تعاون روستایی، سازمان نظاممهندسی و دو کشاورز خبره به انتخاب وزیر، دو عضو ناظر از کمیسیون کشاورزی از آن جمله است.
۴ عامل قیمتگذاری
علیقلی ایمانی در ادامه گفت: قانونگذار ۴ فاکتور مهم را تعیین کرده و قیمت محصولات بر اساس آنها مشخص میشود. فاکتور اول، هزینههای تولید یک واحد متعارف با سود معقول برای کشاورز است. اطلاعات مربوط به هزینههای تولید از سراسر کشور جمعآوری میشود. در گام بعد، تورم سالانه اعلام شده توسط بانک مرکزی و قیمت جهانی محصول هم مدنظر قرار میگیرد. البته نرخ مبادله درونبخشی و برونبخشی نیز باید در نظر گرفته شود. در مرحله بعد و بر اساس نظریههای کارشناسی، قیمت محصول در شورا اعلام میشود و در نهایت با رایگیری ابلاغ میشود.
ایمانی افزود: خوشبختانه امسال این اتفاق افتاد و کمیتههای کارشناسی، نظرات خود را درباره روی ابعاد مختلف ارائه کردند و به نتیجه رسید. به شورا پیشنهاد دادند و شورا هم با اکثریت آرا، مصوبه را ابلاغ کرد و باعث رضایتمندی نسبی کشاورزان در مقایسه با سال قبل شد. کشاورزان انگیزه پیدا کردند که با دلگرمی بیشتری به تولید بپردازند».
کد مطلب: 300070