گروه بین الملل: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در آستانه برگزاری اجلاس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد اعلام کرد که کشورش در نظر دارد تا سال ۲۰۶۰ میلادی به شرایط «کربن خنثی» برسد.وضعیت «کربن خنثی» به حالتی اطلاق می شود که بین میزان انتشار دی اکسید کربن و زدودن آن تعادل برقرار شود. عربستان سعودی که اولین صادرکننده نفت خام در جهان محسوب میشود یکی از کشورهایی است که فعالیتهایش بیشترین آلودگی زیست محیطی را رقم میزند.
ولیعهد عربستان همچنین گفت که ریاض در تلاشهای بینالمللی برای کاهش ۳۰ درصدی میزان انتشار گاز متان تا سال ۲۰۳۰ مشارکت خواهد کرد. گاز متان یکی از مهمترین گازهای گلخانهای است.
بنا به اعلام سازمان ملل متحد تاکنون ۱۳۰ کشور جهان برنامه خود برای دستیابی به تعادل در میزان انتشار گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰ میلادی را اعلام کردهاند و یا قصد دارند چنین برنامهای را تدوین کنند. سازمان ملل متحد دستیابی به تعادل در میزان انتشار گازهای گلخانهای را برای حفظ شرایط اقلیمی «قابل زندگی» بر روی کره زمین «ضروری» میداند.
عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان گفت که اهداف کشورش در زمینه دستیابی به شرایط «کربن خنثی» امکان تحول بادوام در زمینه تامین انرژی را بدون تبعات اقتصادی و اجتماعی فراهم میکند.امارات عربی متحده نیز حدود دو هفته پیش اعلام کرده بود که به دنبال دستیابی به تعادل در میزان انتشار و زدون دی اکسید کربن (وضعیت «کربن خنثی») تا سال ۲۰۵۰ است.
نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (کوپ ۲۶) قرار است از روز ۳۱ اکتبر تا ۱۲ نوامبر (۹ تا ۲۲ آبان) در گلاسکو برگزار شود.