کاهش واردات گوشت قرمز و مرغ
ايسنا , 11 بهمن 1392 ساعت 12:48
گروه اقتصادي: مدیر عامل شرکت سهامی پشتیبانی امور دام گفت: امسال واردات گوشت قرمز نسبت به سال گذشته روند کاهشی دارد و بسیاری از قراردادهای واردات گوشت مرغ نیز لغو شده و دیگر هیچ مجوزی برای واردات گوشت مرغ صادر نکردهایم.
مصیب محمدیان شمالی گفت: آمار گمرک نشان میدهد واردات گوشت قرمز نسبت به سال گذشته روند کاهشی داشته است چراکه در سال گذشته حدود 137 هزار تن گوشت قرمز به کشور وارد شد که حدود 105 هزار تن آن مصرف خانوار بود و مابقی نیز برای مصارف صنعتی در نظر گرفته شد.
واردات 100 هزار تن گوشت قرمز کافی است
وی افزود: بر اساس آخرین آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران طی هشت ماهه امسال حدود 37 هزار تن گوشت قرمز به کشور وارد شد که به نظر میرسد تا پایان سال به بیش از 60 هزار تن نرسد. مدیر عامل شرکت سهامی پشتیبانی امور دام ادامه داد: با توجه به باقی ماندن حدود 30 هزار تن گوشت قرمز وارداتی سال گذشته در انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام، به نظر میرسد حدود 100 هزار تن واردات برای امسال کافی باشد. محمدیان شمالی با بیان اینکه در صورت خودکفایی در تولید گوشت قرمز، این محصول نیز وارد نمیشود، گفت: درباره میزان نیاز داخلی کشور به گوشت قرمز، آمارها و اظهارنظرهای مختلفی وجود دارد عدهای مصرف سالانه کشور را یک میلیون تن، عدهای دیگر یک میلیون و 100 هزار تن و برخی دیگر نیز کمتر از یک میلیون تن میدانند.
980 هزار تن گوشت قرمز نیاز کشور را تامین میکند
وی تاکید کرد: با توجه به تجربههای تولید، واردات و مصرف کشور در سالهای گذشته به نظر میرسد حدود 980 هزار تن گوشت قرمز برای تامین نیاز داخلی کشور در یک سال کفایت کند و با احتساب جمعیت حدود 75 میلیون نفری میزان مصرف سرانه گوشت قرمز به حدود 13.5 کیلوگرم میرسد که بسیاری از کارشناسان و مرکز آمار نیز این میزان را تایید میکنند. مدیر عامل شرکت سهامی پشتیبانی امور دام افزود: با توجه به میزان گوشت وارداتی باقیمانده از سال گذشته و احصاء میزان تولید و مصرف کشور به نظر میرسد امسال باید حدود 70 هزار تن گوشت قرمز به کشور وارد شود.
تنها 8 درصد مرغهای ذخیره شده وارداتی هستند
محمدیان شمالی خاطرنشان کرد: از نیمه رمضان سال گذشته با برنامهریزی انجام شده خرید مرغ از منابع داخلی آغاز و در هیمن راستا واردات مرغ در حداقل ممکن مدیریت شد؛ به گونهای که طی 18 ماهه گذشته حدود 230 هزار تن مرغ خریداری و ذخیره شده که تنها 25 هزار تن آن وارداتی و ما بقی از تولیدکنندگان داخلی خریداری شده است. وی افزود: در همین راستا طی 18 ماهه گذشته کمترین افت تولید را در صنعت طیور تجربه کردهایم و همیشه مازاد تولید وجود داشته است چرا که طی 11 ماهه امسال حدود 110 هزار تن مرغ خریداری شده است که به صورت میانگین میزان خرید ماهانه به حدود 11 هزار تن میرسد البته ممکن است بخشی از ذخایر این شرکت همان مرغهای وارداتی خریداری شده قبلی باشد اما حجم آن کمتر از هشت درصد است که بسیاری از آن نیز مصرف شده است.
ذخیره 110 هزار تنی گوشت مرغ
به گفته مدیر عامل شرکت سهامی پشتیبانی امور دام میزان ذخایر گوشت مرغ این شرکت حدود 110 هزار تن است که میزان ذخایر وارداتی به علاوه محمولهای که قرارداد آن پیش از این منعقد شده و هم اکنون در گمرک در حال ترخیص است به 7000 تن میرسد. محمدیان شمالی تاکید کرد: واردات گوشت قرمز و مرغ کمتر از آنچه شرکت پشتیبانی امور دام مکلف بوده انجام شده است و در همین راستا علیرغم اینکه مجوز واردات گوشت مرغ داریم اما قراردادهای خودمان را به حداقل رساندهایم و بسیاری از آنها را در سال گذشته لغو کردهایم البته نمیتوان به صورت ناگهانی در واردات را بست چرا که در معاملات بینالمللی اگر بخواهیم بیش از این بدقولی کنیم و همه قراردادهای خودمان را لغو کنیم دیگر به هنگام نیاز داخلی، هیچ کشوری به ما کمک نمیکند. وی افزود: متوسط قیمت خرید گوشت مرغ داخلی در سال جاری کیلویی 6575 تومان است که بسته به نوع تولید و محصول متفاوت است. مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام خاطر نشان کرد: در سالهای گذشته واردات گوشت مرغ غالبا از کشورهای ترکیه و برزیل صورت میگرفت.
کد مطلب: 30188