گروه علمی: استپانووا، متخصص تغذیه در روسیه از افراد مبتلا به دیابت خواست تا موز را کنار بگذارند.آلنا استپانوا، متخصص تغذیه در روسیه در گزارشی اعلام کرد که موز برای سلامتی چه ارزشی دارد و برای چه کسانی بهتر است که موز را از رژیم غذایی خود حذف کنند.
این متخصص گفت: "موزهای رسیده دارای شاخص گلیسمی نسبتا بالایی هستند، به این معنی که قند خون پس از مصرف موز به سرعت افزایش می یابد. همچنین موز برای افرادی که انسولین مصرف می کنند و دیابت دارند، توصیه نمی شود."وی همچنین خاطرنشان کرد: مصرف موز به دلیل وجود ساکارید در آن برای اسهال و سندرم روده تحریک پذیر باید به حداقل برسد.
علاوه بر این، این متخصص تغذیه اضافه کرد که موز فقط برای افرادی که این بیماری ها را ندارند، مفید است. موز منبع تریپتوفان، پیش ساز سروتونین (هورمون شادی) است. علاوه بر این، موز حاوی اینولین است که نوعی فیبر محلول است که تأثیر مفیدی بر تخلیه روده دارد و فیبر محلول یک ماده غذایی پربیوتیک است".
موز بیش از حد رسیده از 90 تا 100 کیلو کالری در هر 100 گرم برخوردار است. این موز سرشار از کاتچین هستند - آنتی اکسیدان های قدرتمندی که از سلول ها در برابر آسیب محافظت می کنند.اولگا کوبلوروا در ادامه معتقد است: "شاخص گلیسمی موزهای رسیده حدود 70 است - بنابراین اگر اضافه وزن دارید، بهتر است موز رسیده را کنار بگذارید. بر خلاف موز سبز، هضم آنها آسان است: در طول کار طولانی مدت، این موز منبع انرژی سریع خواهد بود."
در هر صورت یک یا دو موز در روز برای بدن مفید است: "یک موز حاوی حدود 10٪ مقدار پتاسیم روزانه و تقریباً 30٪ نیاز روزانه به اسید فولیک برای بدن است که برای عملکرد طبیعی قلب و بدن لازم است."