گروه سیاسی: یك عضو کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این پرسش که تصمیم دولت بر آن است که مذاکرات را از نقطهای که در خرداد ماه به پایان رسیده بود ادامه دهد یا از زمانی که ترامپ از برجام خارج شد، از سر گیرد، گفت: «نظر ما این نیست که از جایی که قطع شده، همان روش را ادامه دهیم؛ خیر دولت عوض شده است و نظریهی حاکم بر تفکرات دولت قبل، نظریه تنشزدایی بود. به نظر میرسد دولت فعلی نظریه تهدیدزدایی و بزرگتر از آن نظریه مقاومت را با کشورهایی که با ما خصومتی دارند، دنبال میکند. نظریه مقاومت هم اصولش فرق دارد.»
فریدون عباسی درباره اصول نظریه مقاومت، تصریح کرد: «بر مبنای آن است که ما قدرت داشته باشیم و از تهدیدها و سایه جنگ یا گزینههای دیگری که مقامات امریکایی مطرح میکنند نترسیم و آنها در تصمیمگیریها دخالتی نداشته باشند. از طرفی کشورهایی که با ما مشکل دارند و با قدرتی که در جهان دارند، نگاه به دیدگاههای حاکم بر دولت ما میکنند و احتمالا در مذاکرات به گونهای با آنها رفتار میشود که حساب کار خودشان را میکنند و نمیتوانند با فشار از ما امتیاز گیرند. بنابراین من فکر میکنم که مسئله به نفع ما به زودی تغییر پیدا میکند.»
وی ادامه داد: «نظریه تغییر کرده است و بر مبنای آن نظریه روشها انتخاب خواهد شد نه بر مبنای تنشزدایی که دولت دوازدهم دنبالش بود. نظریه مقاومت ابزار خودش را میخواهد و آن هم به کار بردن قدرت ما در جنبههای مختلف است. بدان معنا که باید زیر ساختهای اقتصادیمان را تقویت کنیم تا امتیازی که در شان ملت ایران است، بگیریم.»
عباسی درباره مخالفت تلویحی روسیه با تصمیم ایران برای از سرگیری مذاکرات به نقطهای که در خرداد ماه به پایان رسیده بود، خاطر نشان کرد: «روسیه برای خودش برنامهای دارد و بر اساس منافع خودش در مناسبات بین المللی شرکت میکند. نظر خودش را دارد و میتواند مطابق با آن پیش رود و لزوما ما اینجا با آنان هم نظر نیستیم.»
این نماینده مجلس در واکنش به این که به هر حال روسیه یکی از طرفهای مذاکرات است، گفت: «مذاکرات طرفهای مختلفی دارد و ما باید روی مواضع خودمان بایستیم. ما نمیتوانیم با فشارهای آنان برای کشورمان تصمیم گیریم. باید از حقوقمان بهرهمند شویم و سپس تکلیفمان را بپذیریم نه مثل برجام که برای ما تکلیف نوشتند اما از حقوقی بهرهمند نشدیم. یقینا مصوبه مجلس در اینجا باید برای دولت محترم باشد و بر اساس آن پیش رویم.»