وقتی پیشبینی آینده به دست کلاهبرداران میافتد!
هزینه هنگفت ایرانیها برای فالگیری
13 آبان 1400 ساعت 17:47
گروه جامعه:بازار کارشان از همان اول داغ بود، افرادی که برای به دست آوردن پول بیشتر با روح، روان و آینده یک نفر یا چندین نفر در روز بازی میکنند.
در این میان برخی افراد هم با علاقه خودشان به این جادوگران ظاهری مراجعه میکنند و میخواهند از آینده غیرقابل پیشبینی خود باخبر شوند.روانشناسان معتقدند چون انسانها معمولا به طور ذاتی ابهام و ایهام را دوست ندارند، دلشان نمیخواهد پا به آینده بگذارند، در حالی که نمیدانند فردا چه نقشهای برایشان کشیده است. در هر حال، بعضی آدمها به هر دری میزنند تا از فردای خودشان زودتر از رسیدن فردا باخبر شوند حال در این میان بعضیها هستند که به فال و طالع بینی اعتقاد دارند و وقتی فال خود را میخوانند و از توصیههای آن پیروی میکنند، احساس بهتری دارند. تعدادی از افراد صرفا از روی کنجکاوی و یا به صورت تفریحی فال میگیرند و آن را بسیار مطلوب میدانند.
تا چندین سال پیش، فالگیری و طالعبینی در کنار خیابانها و زیرپُلها انجام میشد و پیشرفت نکرده بود و شما به راحتی میتوانستید با رفتن پیش چنین افرادی فال خود را بگیرید اما در حال حاضر که پا به عرصه تکنولوژی گذاشتهایم، کار این فالگیران هم پیشرفتهتر شده و حالا باید برای گرفتن فال خود ماهها قبل وقت بگیرید و در نوبت باشید و امروزه میتوان گفت که رمالی و فالگیری اینترنتی یک شگردی است که مدتی است کلاهبرداران آن را دستاویز قرار می دهند تا بتوانند شهروندان را اغفال کنند و پول های آنان را از چنگشان دربیاورند.
یکی از دلایلی که باعث می شود این مجرمان به راحتی به هدف خود برسند، زودباوری و ساده دلی طعمه هایشان است. این در حالی است که پلیس بارها درباره فعالیت رمالان مجازی هشدار داده و از شهروندان خواسته فریب این مجرمان را نخورند.علی محمّد رجبی, رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان, در رابطه با افزایش فعالیت فالگیران در فضای مجازی اظهار کرد:یکی از وظایف پلیس فتا, رصد و پایش فضای مجازی است که این کار با حفظ حریم خصوصی افراد در فضای اجتماعی صورت گرفته است و شیوع کرونا هم باعث شده که رصد پلیس به صورت ویژه افزایش پیدا کند چرا که سکه شدن بازار فالگیران به قیمت مالباختگی اغلب افراد تمام شده است.وی گفت:همچنین از تمامی مردم به ویژه کاربران فضای مجازی درخواست می کنیم که فریب افراد کلاهبردار در تمامی حوزه ها به ویژه فالگیری را نخورند چرا که آن ها در همین مدت کرونایی مبالغ زیادی تحت عنوان فالگیری را از افراد کلاهبرداری کرده اند که این موضوع نشان می دهد هدف آن ها صرفا سودجویی بوده است.گفته می شود، جرم فالگیری، رمالی و دعانویسی و مجازات آن بنا به ماده ۱ قانون تشدید مجازات ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری؛ اینگونه است که هرکس از راه حیله و تقلب مردم را به داشتن اختیارات واهی فریب دهد و به امور غیرواقع امیدوار کند و یا افراد را از حوادث غیرواقع بترساند و از طریق وسایل تقلبی وجوه و اموالی را از آنها بگیرد، کلاهبردار محسوب میشود.
همچنین اگر قاضی عمل رمالی را کلاهبرداری بداند برای رمال مجازات حبس تعزیری از یک تا 7 سال را در نظر می گیرد, البته رد مال و جزای نقدی از دیگر مجازات رمالان است .
جدا از بحث کلاهبرداری عنوانهای دیگری مانند کلاشی در ماده ۷۱۲ قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات ذکر شده است که براساس ان هرکس تکدی یا کلاشی را پیشه خود قرار داده باشد و از این راه امرار معاش یا ولگردی کند به حبس از یک تا سه ماه محکوم خواهد شد و چنانچه با وجود توان مالی مرتکب عمل فوق شود علاوه بر مجازات مذکور کلیه اموالی که از طریق تکدی و کلاشی به دست اورده است مصادره خواهد شد. برخی از محاکم رمالی را نوعی کلاشی محسوب کرده و ذیل این قانون مرتکبان را مورد تعقیب قرار میدهند. آمارهای موجود نشان میدهد ایرانیان سالانه بیش از ۳۸۷ میلیارد تومان برای جویا شدن نظر فالگیر، هزینه میکنند. در ادامه شاید جالب باشد بدانید که بسیاری از روانشناسان معتقد هستند که مهمترین دلیل رواج فالگیری در میان مردم تغییر باورها است، همچنین میتوان نبود و یا کاهش اعتماد به نفس را از دیگر دلایل روی آوردن به فال دانست، چرا که بهطور کلی افرادی که برای انجام امور و یا اطلاع از آینده خود به فالگیرها مراجعه میکنند در بیشتر موارد توانایی انجام کار را ندارند و بیشتر منتظر یک نیروی بیرونی محرک برای انجام یا عدم انجام آن کار هستند.
امیدواریم مسئولان مربوطه بیش از پیش با این اقدام برخورد جدی داشته باشند زیرا با مقاومت نکردن در برابر این افراد تنها درصد بیشتری از مردم به فالگیران رجوع میکنند و زندگی و پول آنها در راه بیهدف هدر میرود همچنین میزان استرس و اضطراب در جامعه ما افزایش یافته است و هیچ یک از این مسائل دلیل نمیشود تا افراد از طریق فال، فالگیری و رمالی بتوانند به مسائل خود رسیدگی کنند و فرد باید در شرایط بحرانی به خودش کمک کند و از حواشی و دچار شدن به دام فال در امان بماند.
بدیهی است بسیاری از روانشناسان معتقد هستند که مهمترین دلیل رواج فالگیری در میان مردم تغییر باورها است، همچنین میتوان نبود و یا کاهش اعتماد به نفس را از دیگر دلایل روی آوردن به فال دانست، چرا که بهطور کلی افرادی که برای انجام امور و یا اطلاع از آینده خود به فالگیرها مراجعه میکنند در بیشتر موارد توانایی انجام کار را ندارند و بیشتر منتظر یک نیروی بیرونی محرک برای انجام یا عدم انجام آن کار هستند.
کد مطلب: 303175