در حالیکه سوریه از ماه پیش انتقال خطرناکترین بخش از زرادخانه شیمیایی خود را آغاز کرده است، جان کری میگوید واشینگتن عمیقا نگران است که آیا دولت سوریه موفق به انجام آن در زمان برنامهریزیشده خواهد شد یا نه. همزمان گزارشها از انتقال تنها چهار درصد از این سلاحها خبر میدهند.وزیر خارجه آمریکا که برای شرکت در نشست بینالمللی مسائل امنیتی در مونیخ به سر میبرد، میگوید دمشق برای انجام آنچه در قالب توافقی میان آمریکا و روسیه شکل گرفته است، تعهدات قانونی و بینالمللی دارد.
او میگوید به عقیده آمریکا دولت بشار اسد با آن سرعتی که قول آن را داده است تا سلاحهای شیمیایی را از سوریه خارج کند، عمل نمیکند. سوریه میگوید مسائل امنیتی و ترابری مانع از انجام این کار در زمان و سرعت تعیین شده، است. وزیر خارجه آمریکا تاکید کرده است که در این مورد با همتای روسی خود گفتوگو خواهد کرد تا این موضوع طبق آنچه برنامهریزی شده بود، پیش رود. روسیه و آمریکا، در پی بحرانی که با حمله شیمیایی در سوریه بالا گرفت و به آمادهباش نیروهای نظامی آمریکا انجامید، در شهریور ماه امسال برای برچیدن زرادخانهها و سلاحهای شیمیایی در آن کشور توافق کردند. در این مورد قطعنامهای هم تصویب شده که دمشق را با تعهداتی بینالمللی روبهرو میکند. قرار شده است تا دستکم نیمه سال ۲۰۱۴ میلادی، سلاحهای شیمایی سوریه نابود شوند. از مهر ماه نیز با ورود کارشناسان سازمان ملل به خاک سوریه، ماموریت بینالمللی برای انجام این کار آغاز شد. در واشینگتن نیز سخنگوی کاخ سفید، از سوریه خواسته است تا برای انتقال جنگافزارهای شیمیایی با سرعت بیشتری عمل کند.
جی کارنی میگوید جامعه جهانی میداند که سوریه قادر به خارج کردن سلاحهای شیمیایی از کشور است. او نیز از افزایش رایزنیها و فشارها بر کشورهایی که میتوانند بر دولت اسد تاثیر بگذراند، سخن گفته است. بخشی از خطرناکترین محمولههای شیمیایی سوریه با کمک کشورهای غربی از بندر لاذقیه به کشتی ویژه ایالات متحد حمل میشود تا در آنجا نابود شود. انتقال و نابودی این بخش از سلاحهای شیمیایی سوریه از آن کشور از ۱۷ دیماه آغاز شده است.