به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۸/۲۳ ساعت ۱۱:۵۲
کد مطلب : ۳۰۵۱۳۲

مصرف چقدر خوردنی شیرین در روز زیاد است؟

مصرف چقدر خوردنی شیرین در روز زیاد است؟
گروه علمی: هر ساله در تاریخ ۱۴ نوامبر "روز جهانی دیابت" در کشورها و مناطق مختلف دنیا با برگزاری مراسم و رویدادهای گوناگون و با هدف آگاهی بخشی بیشتر درباره این بیماری گرامی داشته می شود.به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده از سوی فدراسیون بین المللی دیابت، حدود ۵۳۷ میلیون نفر از جمعیت بزرگسال جهان مبتلا به دیابت هستند.

این درحالیست که سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز به تازگی اعلام کرده است که تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان رو به افزایش است و با این حال ده ها میلیون نفر در شرایط کنونی قادر نیستند انسولین مورد نیاز خود را تامین کنند.شعار امسال فدراسیون بین المللی دیابت «دسترسی به مراقبت های دیابت» اعلام شده و در عین حال با توجه به دشواری‌هایی که در روند درمان و کنترل علائم فراگیر و تهدید کننده این بیماری وجود دارد، همواره تاکید شده که یکی از راه‌های موثر برای مقابله با آن، پیشگیری از طریق انتخاب سبک زندگی سالم است و همچنین یکی از فاکتورهای بسیار مهم و حیاتی در امر پیشگیری، توجه به الگوی تغذیه‌ای صحیح و مبتنی بر مواد غذایی سالم و طبیعی عنوان می‌شود.

تمام غذاهای حاوی کربوهیدرات مانند میوه ها، سبزیجات، غلات و لبنیات شامل شکر هستند. در حالی که وعده های غذایی کاملِ حاوی قند طبیعی، همچنان برای سلامتی مفید هستند اما مطالعات موردی مختلف نشان می دهد که مصرف بیش از حد شکر با خطر ابتلا به تعدادی از بیماری ها مرتبط است که می توان از آنها اجتناب کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از "اِن دی تی وی"، سازمان جهانی بهداشت (WHO) توصیه می کند که مصرف "شکر افزوده به مواد غذایی" نباید بیش از دو قاشق چای خوری (۱۰ گرم) در روز باشد زیرا مصرف بیش از حد شکر می تواند باعث ایجاد یا تشدید مشکلات مختلف سلامتی شود. همچنین شکر افزوده به غذاها و نوشیدنی ها و نیز قندهایی که به طور طبیعی در عسل، شربت های طبیعی و آبمیوه‌های شیرین‌نشده، اسموتی‌ها و پوره‌ها یافت می شوند، نباید از پنج درصد کالری دریافتی روزانه فرد بیشتر شوند.

بنابر استانداردهای فعلی بزرگسالان نباید بیش از ۳۰_۳۵ گرم "قند آزاد" (شامل تمام قندهای افزوده به مواد غذایی و شیرینی طبیعی موجود در خوردنی‌های مانند آبمیوه طبیعی) در روز مصرف کنند. همچنین کودکان بین چهار تا شش سال نیز نباید بیش از ۱۹ گرم قند آزاد در روز مصرف کنند در حالی که کودکان بین هفت تا ۱۰ ساله می توانند ۲۴ گرم قند آزاد استفاده کنند.

چند راهکار برای کاهش مصرف شکر در رژیم غذایی
۱. سعی کنید بیشتر کالری خود را از غذاهای نشاسته ای (غلات کامل)، میوه ها و سبزیجات دریافت کنید تا یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
۲. از دارچین، جوز هندی، عصاره بادام، وانیل، زنجبیل یا لیمو به جای شکر استفاده کنید.
۳. به جای نوشیدنی های گازدار شیرین، آب، شیر کم چرب، رژیم غذایی بدون قند یا نوشیدنی های بدون شکر را انتخاب کنید. در حالی که شیر با چربی کامل و شیر کم چرب حاوی میزان مساوی از قند هستند، انتخاب شیر کم چرب، میزان مصرف چربی اشباع شده را کاهش می دهد.
۴. خلاق و مبتکر بوده و به دنبال دستورالعمل غذاهای متنوع باشید. تنوع بی پایانی از غذاهای لذیذ بدون نیاز به مصرف شکر وجود دارد!
به یاد داشته باشید که افزودن شکر به مواد غذایی به غیر از شکر طبیعی اقلام در حد اعتدال مضر نیست و تنها در صورت مصرف بیش از اندازه از شکر است که سلامتی افراد به خطر می افتد. افراد باید قبل از ایجاد هر گونه تغییر اساسی در رژیم غذایی با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنند.
برچسب ها: دیابت
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها