دریافت لینک صفحه با کد QR
نگاهی به فرایند تفکیک زباله آشپزخانه در فضا
24 آبان 1400 ساعت 14:12
گروه علمی: مانند همه افراد روی زمین، فضانوردان چینی که در ایستگاه فضایی تیانگونگ زندگی میکنند نیز باید زبالههای بخش آشپزخانه محل اقامت خود را تفکیک کنند.به گزارش ایسنا، اخیرا فیلمی جالب از فضانوردان ماموریت شنژو-۱۳ چین منتشر شده است که طی آن فضانوردان در حال مصرف برخی مواد غذایی و سپس تفکیک و مرتب کردن زبالههای حاصل از آن مواد غذایی به روشی متفاوت در ایستگاه فضایی تیانگونگ هستند.
تفکیک زباله یا طبقهبندی زباله فرایندی است که از طریق آن زباله را به عناصر مختلف تفکیک میکنند. طبقهبندی ممکن است به صورت دستی انجام گیرد یا اینکه تفکیک به صورت اتوماتیک در تاسیسات بازگردانی مواد یا تاسیسات بیولوژیکی انجام گیرد. تفکیک زباله به معنی جداسازی زبالهها به دو گروه تر و خشک است. زباله تر را نیز میتوان بر اساس قابل تجزیه بودن یا تجدیدناپذیری تفکیک کرد.
در این فیلم که در ادامه میتوانید آن را مشاهده کنید فضانوردان ابتدا غذای مورد نیاز خود را مصرف میکنند و پس از مصرف آن ماده غذایی را بستهبندی میکنند و آن را در مرحله بعد در یک کیسه قرار میدهند. آنها همچنین در نهایت تمام آنها را در یک کیسه زباله دیگر قرار میدهند. برای پاک کردن مواد غذایی ریخته شده در فضا نیز آنها از دستمال استفاده میکنند. گفتنی است فضانوردان چینی برای تفکیک زبالههای خیس نیز برنامه جداگانهای را در پیش گرفتهاند و آنها در یک محفظه جداگانه قرار میدهند.
فضاپیمای "شنژو-۱۳" حامل سه فضانورد "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" و "وانگ یاپینگ"، در ۱۵ اکتبر سوار بر موشک "لانگ مارچ ۲اف" از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در بیابان گبی در ساعت ۱۲:۲۳ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹:۵۳ به وقت تهران) به فضا پرتاب شد. "شنژو-۱۳" هشت ساعت پس از پرتاب به ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین به نام "تیانه"(Tianhe) متصل شد. آنها قرار است شش ماهه در ایستگاه فضایی چین بمانند و طولانیترین ماموریت فضایی کشور را انجام دهند.
کد مطلب: 305390
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir