دریافت لینک صفحه با کد QR
تشخیص عفونت محل زخم با یک آزمایش ساده
25 آبان 1400 ساعت 13:19
گروه علمی: محققان "دانشگاه باث" انگلیس در مطالعه اخیرشان موفق به ایجاد یک آزمایش تغییر رنگ ساده شدهاند که میتواند سریع نشان دهد که آیا زخم با باکتریهای مضر آلوده شده است یا خیر.به گزارش ایسنا، این آزمایش با شناسایی فاکتورهای ویرولانس(virulence factors) آزاد شده توسط باکتریها که باعث تغییر رنگ در یک محلول میشوند، انجام میشود.
آزمایش یاد شده میتواند به پزشکان کمک کند تا دریابند آیا نیاز است آنتی بیوتیک تجویز کنند یا خیر و با این کار ممکن است به جلوگیری از تجویز غیرضروری آنتی بیوتیک کمک شایانی کند.از آنجایی که آزمایش مذکور یک آزمایش تشخیصی بر بالین بیمار است دیگر نیازی به تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی گران و زمان بر ندارد و میتواند گزینه خوبی برای مناطق دورافتاده باشد.
آزمایش تشخیصی بر بالین بیمار یا آزمایش در نقطه مراقبت(POCT یا Point-of-care testing) آزمایش تشخیص پزشکی است که در بالین بیمار قابل انجام است.در حال حاضر تشخیص اینکه آیا زخم عفونی شده است یا خیر دشوار است. برای این کار معمولا نمونههای سواب زخم باید در آزمایشگاه تجزیه و تحلیل شوند که این کار زمانبر است و باید در آزمایشگاههای پیشرفته صورت گیرد.
کنترل سریع عفونت امری بسیار مهم است و هدف این فناوری جدید نیز ارائه روشی ساده برای دستیابی به این امر است. آزمایش جدید که توسعه دهندگان آن را کیت حسگر سواب "SPACE NtP" نامیدهاند، با همکاری محققان دانشگاه باث و شرکت "SmartWound Limited" توسعه یافته و در حال تجاری سازی است.این آزمایش شامل زدن سواب بر روی زخم و سپس قرار دادن سواب در یک محلول خاص است که این محلول در حضور باکتریهایی که میتوانند برای زخمها مضر باشند، تغییر رنگ میدهد.
منظور از باکتریهای مضر استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا، قارچ کاندیدا و انتروکوکوس فکالیس است. این آزمایش با ارائه نتیجه تنها در ۳۰ تا ۶۰ دقیقه، میتواند گزینه خوبی برای برخی مناطق که دسترسی چندانی به مراکز پزشکی پیشرفته ندارند، باشد.
کد مطلب: 305590
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir