به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۲۰:۱۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۸/۲۶ ساعت ۰۹:۰۹
کد مطلب : ۳۰۵۷۴۲

پروژه مقصرتراشی برای پیک ششم کرونا

پروژه مقصرتراشی برای پیک ششم کرونا
گروه جامعه:محمدرضا محبوب‌فر ( کارشناس حوزه سلامت) در روزنامه همدلی نوشت: رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در بخشنامه‌ای خطاب به تمامی دستگاه‌ها اعلام داشته است که «همه کارکنان باید واکسن بزنند و از حضور کسانی که واکسن نزدند جلوگیری خواهد شد.» خطاب این بخشنامه که تاریخ آن، 27/7/1400 است، تمامی دستگاه‌های اجرایی کشور به‌استثنای نیروهای مسلح است.
 
طبق این بخشنامه بنا بود از حضور کارمندانی که تا اول آبان ماه حداقل یک دوز واکسن کرونا دریافت نکرده‌اند، جلوگیری شود. علاوه بر این، تأکید شده بود که ارائه خدمات اداری به کسانی که دوز اول و دوم واکسن کرونا را دریافت نکرده‌اند نیز انجام نمی‌شود. این بخشنامه در حالی صادر و ابلاغ‌شده است که علیرغم ادعاها در خصوص آغاز نظارت بر واکسیناسیون کارکنان ادارات و سازمان‌ها و توبیخ و انفصال‌ازخدمت کارمندان فاقد کارت دیجیتال واکسن، مفاد آن تاکنون به‌طور کامل اجرانشده و ممنوعیت‌ها هنوز برای مخالفان واکسیناسیون و جمعیت واکسینه نشده در سطح ادارات و سازمان‌های بخش دولتی و غیردولتی محقق نشده است. حال، پیرو بخشنامه سازمان اداری و استخدامی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و درمان با اشاره به تصویب طرح مدیریت هوشمند محدودیت‌ها و اجرای آن از ابتدای آذرماه گفته درصورتی‌که کارمندی برای واکسیناسیون اقدام نکند با انفصال‌ازخدمت روبه‌رو خواهد شد.

محسن فرهادی در یک گفت‌وگوی رادیویی با اشاره به ابلاغیه سازمان امور اداری استخدامی کشور به تمام دستگاه‌های دولتی و مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر الزام واکسیناسیون برای حضور کارمندان ادارات دولتی در محل کار خود و عدم رعایت دقیق این قانون در سراسر کشور اظهار داشته است: معاونان توسعه دستگاه‌های اجرایی کشور موظف به اجرای این ابلاغیه هستند و چون این طرح با مقداری تخفیف جلو رفته است، طرح مدیریت هوشمند محدودیت‌ها از ابتدای آذرماه با شدت بیشتری اجرایی خواهد شد.ناظران حوزه بهداشت و درمان کشور، سختگیری ستاد ملی کرونا درباره اجرای بخشنامه سازمان اداری و استخدامی را بی‌ارتباط با فروکش کردن سرعت واکسیناسیون و افزایش تبلیغات و تجمعات ضد واکسن‌ها و موضوع واکسن هراسی در جامعه نمی‌دانند.

روند هشدار‌آمیز واکسیناسیون، وزیر بهداشت و درمان را مجبور ساخته است تا برای تشویق و ترغیب مردم به حضور در مراکز و پایگاه‌های واکسیناسیون هم که شده است درباره آمار واکسینه شده‌ها ادعاهای عجیبی را مطرح کند. اخبار دریافتی از نهادهای مرتبط با سلامت کشور، حکایت از تنزل شدید تعداد افرادی است که برای دریافت دوز اول واکسن به مراکز واکسیناسیون کشور مراجعه می‌کرده‌اند.

طی دو هفته اخیر، آمار رسمی منتشرشده از سوی وزارت بهداشت و درمان نشان می‌دهد که رقم واکسینه شده‌های دوز اول کرونا ثابت مانده است و روی رقم اعلام‌شده 55 میلیون نفر توقف کرده است. آنچه مسلم است؛ رقم واکسینه شدگان هنوز به 50 درصد کل جمعیت کشور نزدیک نشده است و نمی‌توان ادعای پیدایش ایمنی جمعی و عادی انگاری بیماری کرونا و انجام بازگشایی‌ها در سطح جامعه را داشت. به نظر نمی‌رسد مقاومت مخالفان واکسیناسیون، با قرنطینه اجباری واکسینه نشده‌ها درون خانه‌های خود و انفصال‌ازخدمت و حتی جرم انگاری عمل آن‌ها و محاکمه در دادگاه، شکستنی باشد.

استقامت مردمی در مقابل واکسیناسیون اجباری به هراس آن‌ها نسبت به صدور مجوز تزریق آزمایشی و اضطراری واکسن‌ها و عوارض احتمالی واکسن‌های موجود در کشور و یقین از عدم تأثیرگذاری واکسن‌ها روی سویه‌های جدیدتر ویروس کرونا بازمی‌گردد. همچنین مردم اصرار دولت بر تزریق واکسن‌هایی که یا از حداقل‌های استاندارد سازمان جهانی بهداشت برخوردار هستند یا اصلاً تأییدیه این سازمان و دیگر مجامع سلامت جهانی را برخوردار نیستند، متوجه نمی‌شوند.

واکسن‌های وارداتی یا داخلی تولیدشده در کشور به نحوی هستند که حتی دولت جمهوری اسلامی ایران مسئولیت عواقب تزریق واکسن به افراد مراجعه‌کننده به مراکز واکسیناسیون را بر عهده نمی‌گیرد و مسئولیت عوارض احتمالی واکسن‌ها طی تعهدنامه‌ای بر عهده تزریق کننده است. برخی برندهای واکسن موجود چنان نامعتبر هستند که حتی تأییدیه برای مصرف آزمایشی و اضطراری نیز دریافت نکرده‌اند و پس‌ازاینکه به‌طور گسترده در مراکز واکسیناسیون، توزیع و به مردم تزریق‌شده‌اند، به‌طور بی‌سروصدا و با نامه وزارت بهداشت و درمان از سطح پایگاه‌های واکسیناسیون جمع‌آوری‌شده‌اند. واکسن «حیات واکس» از آن جمله است که پس‌ازاینکه ده‌ها میلیون از این واکسن از کشور امارات متحده عربی وارد کشور می‌شود، پس از توزیع، مشخص می‌شود که این واکسن ازجمله واکسن‌های بی‌نام‌ونشانی بوده که حتی در لیست واکسن‌های آزمایشی و اضطراری سازمان بهداشت جهانی قرار نداشته و اصلاً چنین واکسنی مجوز صادرات و مصرف نداشته است.

بااین‌حال معلوم نیست که چرا حکومت و دولت، واکسینه نشده‌ها را تهدید به قرنطینه و انفصال از خدمات دولتی و عدم ارائه خدمات اجتماعی به آنان می‌کند و از طرفی در بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور، نیروهای مسلح را مستثنی از مصوبه واکسیناسیون اجباری و اعمال محدودیت‌های اجتماعی تلقی کرده است؟! در شرایطی که حتی کشورهایی که واکسن‌های اصلی و معتبر تزریق کردند و میزان جمعیت واکسینه شده آن‌ها بالغ بر 70 درصد بوده است، امروز گرفتار موج جدید ابتلا و مرگ‌ومیر کرونایی شده‌اند؛ اما در خصوص ایران، متأسفانه مواجهه دولت با واکسیناسیون و پیک ششم بیماری بسیار عجیب می‌نماید.

پیک ششم کرونا در کشور آغازشده است و دولت همچنان با عادی‌سازی بیماری و بازگشایی‌ها بر آتش زیر خاکستر آن می‌دمد و از کنترل موفق موج کشتار کرونا به‌عنوان بزرگ‌ترین دستاورد 100 روزه دولت جدید یاد می‌کند. وزارت بهداشت و درمان و ستاد ملی کرونا به‌خوبی دریافته‌اند که پنهان‌کاری در خصوص بیماری نمی‌تواند بیشتر از این تداوم داشته باشد؛ بنابراین سر باز کردن پیک ششم بیماری را می‌خواهند متوجه جمعیت واکسینه نشده در کشور کنند و با کلید زدن پروژه مقصرتراشی برای پیک ششم کرونا، سرپوشی برای ناکامی‌های داخلی و خارجی برای در دسترس قرار دادن واکسن‌های معتبر و به‌روز شده در جامعه فراهم کنند.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها