به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۴:۳۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۸/۲۸ ساعت ۰۹:۳۹
کد مطلب : ۳۰۶۰۸۳

بلایی که خوردن زیاد خرمالو سرتان می‌آورد

بلایی که خوردن زیاد خرمالو سرتان می‌آورد
گروه علمی: خرمالو، میوه راحت الحلقومی است و مردم، مثل سیب یا گلابی آن را خوب نمی‌جوند و حتی در بسیاری از موارد، آن را نجوییده قورت می‌دهند. بنابراین، تکه‌های له نشده خرمالو کم کم در داخل معده و گا‌ها در انتهای روده کوچک جمع و با غذا‌های دیگر موجود در معده ترکیب می‌شوند و باعث انسداد آن می‌شوند.دکتر عابدی از ایجاد بروز انسداد معده و روده در اثر مصرف بیش از اندازه خرمالو خبر داد و گفت: هموطنان اصراری به خوردن بیش از یک عدد خرمالو در روز نداشته باشند.
 
سیدحسن عابدی فوق تخصص گوارش دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بیماری بزوآر، یک توده جامد از مواد هضم در معده نشده است که در مجاری گوارشی تجمع پیدا می‌کنند و در مواقعی موجب انسداد در مسیر گوارشی می‌شوند که این توده‌ها عموما در معده ایجاد می‌شوند و در مواردی ممکن است در روده کوچک و روده بزرگ نیز ظاهر شوند.

وی با اشاره به اینکه بزوآر معده هم در کودکان و هم در بزرگسالان و حتی در برخی از حیوانات ایجاد می‌شود، بیان داشت: بیماری بزوآر گوارشی در واقع توده‌هایی از مواد غیر قابل هضم و غیر قابل خوردن هستند که وارد دستگاه گوارش شده اند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اذعان داشت: این بیماری در در افرادی که سیستم گوارش نرمالی دارند هم ایجاد می‌شود؛ ولی امکان بروز آن در افرادی که سیستم گوارشی در آن‌ها طبیعی نیست، بیشتر است.
وی ادامه داد: این بیماری در افرادی که دارای سابقه جراحی معده، دیابت یا بیماری کلیه پیشرفته، سابقه بیماری‌های روانی یا اختلالات رشد، بیشتر دیده می‌شود.

دکتر عابدی بیان داشت: فیبر‌های غذایی غیر قابل هضم در میوه‌ها و سبزیجات مانند کرفس، کدو تنبل، آلو، کشمش، تره فرنگی، چغندر، خرمالو و پوسته آفتابگردان وجود دارند که شایع‌ترین علل ایجاد بزوآر معده هستند.
وی افزود: توده‌هایی با تار‌های مو و الیاف لباس و فرش، تجمع دارو‌هایی که به خوبی در مجاری گوارشی منتشر نشده اند، نیز از عوامل دیگر ایجاد این بیماری هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با ذکر این نکته که خرمالو یک میوه بسیار مفید، سرشار از کلسیم و انواع ویتامین‌ها و فیبر است، اذعان داشت: بعضی از مردم گمان می‌کنند که حالت چسبندگی این میوه باعث انسداد معده یا روده می‌شود در صورتی که این باور اشتباه است.

عابدی اظهار داشت: خرمالو، میوه راحت الحلقومی است و مردم، مثل سیب یا گلابی آن را خوب نمی‌جوند و حتی در بسیاری از موارد، آن را نجوییده قورت می‌دهند. بنابراین، تکه‌های له نشده خرمالو کم کم در داخل معده و گا‌ها در انتهای روده کوچک جمع و با غذا‌های دیگر موجود در معده ترکیب می‌شوند و باعث انسداد آن می‌شوند. به علاوه، تانن موجود در خرمالو هم می‌تواند به عنوان عاملی برای انسداد معده یا روده محسوب شود.

وی گفت: بزوآر معده اغلب بدون علامت بوده، اما میتواند موجب بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، کاهش وزن و احساس پری بعد از خوردن حتی مقدار کمی غذا می‌شود.دکتر عابدی بیان داشت: این بیماری گوارشی همچنین زخم‌های گوارشی، خونریزی و انسداد روده را سبب می‌گردند که مرگ بافتی را در بخشی از سیستم گوارش به دنبال دارد.

فوق تخصص گوارش دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بزوآر‌های کوچک ممکن است به خودی خود و یا بعد از مصرف دارو‌هایی که به بخش شدن توده کمک می‌کنند، از مجاری گوارشی عبور نمایند و در موارد شدید خصوصا تریکو بزوآرها، اغلب به جراحی نیاز است.

وی ادامه داد: بهترین توصیه‌ای که می‌توان برای پیشگیری از انسداد معده و روده در اثر مصرف بیش از اندازه خرمالو کرد، این است که در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کرد و افراد اصراری به خوردن بیش از یک عدد خرمالو در روز نداشته باشند و تازه آن یک عدد را هم خوب بجوند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.
برچسب ها: خرمالو
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها