دریافت لینک صفحه با کد QR
جستجوی حیات در همسایگی زمین
28 آبان 1400 ساعت 17:40
گروه علمی: یک ماموریت فضایی جدید برای یافتن سیارات قابل سکونت در نزدیکترین منظومهی ستارهای به زمین به زودی انجام خواهد شد.به گزارش ایسنا، گروهی بینالمللی از دانشمندان در استرالیا و ایالات متحده آمریکا منظومه ستارهای آلفا قنطورس را برای یافتن سیارات مشابه زمین که میتوانند دارای حیات باشند، جستجو خواهند کرد.
منظومه آلفا قنطورس نزدیکترین منظومه ستارهای به زمین است و دارای دو ستاره مشابه خورشید با نامهای آلفا قنطورس A و B است و یک ستاره کوتوله سرخ نیز دارد.ماموریت "تولیمن"(Toliman) که نام آن از اسم باستانی این منظومه شمسی برداشته شده است سیارات بالقوهای را جستجو خواهد کرد که به دور ستارههای آلفا قنطورس در گردشند.
تلسکوپ "تولیمن" که در حال ساخت است قرار است در سال ۲۰۲۳ به مدار نزدیک زمین ارسال شود. این تلسکوپ به دنبال سیارات جدیدی خواهد گشت که در "کمربند حیات" قرار دارند. جایی که دما برای تشکیل حیات مناسب است.
"پیتر توتیل"(Peter Tuthill) رهبر این برنامه از دانشگاه سیدنی میگوید: اگر ما میخواهیم حیاتی که میشناسیم را جستجو کنیم "کمربند حیات" مکان مناسبی است و در آن سیاراتی دارای آب مایع یافت میشوند. این سیارات نه آنقدر سرد هستند که شبیه یک توپ یخی باشند و نه آنقدر داغ هستند که همهی آب آنها تبخیر شود.
او افزود: ما میدانیم که حیات دستکم یک بار در سیارهای شبیه به زمین و به دور ستارهای مشابه خورشید شکل گرفته است و ما میخواهیم نمونههای مشابه دیگری را پیدا کنیم. سیگنالهایی که سیارات منتشر میکنند نسبت به سیگنال ستارهها بسیار کمنورتر است.او افزود: به رغم کشف مکرر سیارات فراخورشیدی در نزدیکی ستارههای خورشید مانند، ما نمیدانیم که آیا سیاره شبیه به زمینی وجود دارد یا خیر.
دانشمندان این ماموریت پیش از این نیز یک سیاره بالقوه که به دور ستاره آلفا قنطورس A میگردد، یافته بودند اما وجود آن به طور قطعی تایید نشده است.توتیل میگوید: آلفا قنطورس که در فاصلهی ۴.۳۷ سال نوری از خورشید قرار دارد مکانی بدیهی برای سفرهای بینستارهای آینده است.
با این حال برای این کار پیشرفتی بزرگ در فناوری نیاز است. سریعترین کاوشگرها برای انجام این سفر به ۱۰۰ هزار سال زمان نیاز دارند.در این ماموریت دانشمندان آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا با دانشمندان سیدنی همکاری میکنند. به گفتهی "توتیل" این پروژه میتواند بزرگترین تلسکوپ فضایی با بودجه خصوصی باشد.
کد مطلب: 306219
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir