گروه بین الملل: سراسر آلمان با موج چهارم کرونا روبروست. تقریبا در تمام کشورهایی اروپایی آلودگی به این ویروس رو به اوج گذاشته است. سازمان جهانی بهداشت میگوید تا بهار سال آینده صدها هزار نفر در اروپا جان خود را از دست خواهند داد.
با شیوع گسترده کرونا در سرتاسر اروپا،سازمان جهانی بهداشت زنگ خطر را به صدا درآورده است. بر اساس دادههای این نهاد سازمان ملل متحد، تا بهار سال ۲۰۲۲ صدهاهزار نفر در سطح اروپا در اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خواهند سپرد.بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که بر اساس ارزیابیها، بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای ۴۹ کشور از ۵۳ کشور حوزه بزرگ اروپایی در بازه زمانی امروز تا اول مارس ۲۰۲۲ متحمل بار سنگین هجوم بیماران کرونایی خواهند بود.
بر اساس روندی که هماکنون مشاهده میشود، میتوان به این رقم تخمینی رسید که شمار موارد فوتی تا اوایل سال آینده به بیش از ۲.۲ میلیون نفر خواهد رسید. هماکنون این رقم مرز ۱.۵ میلیون نفر را گذرانده است.بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت که مقر آن در کپنهاگ است، در این رابطه توضیح داد که تنها با اتخاذ اقدامات فوری میتوان مانع از این روند شد. تنها با زدن ماسک در سطح جهانی میتوان مانع از مرگ بیش از ۱۶۰هزار نفر شد.
هانس کلوگه، مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت میگوید: «برای اینکه بتوانیم همزمان با حضور این ویروس زندگی کنیم و زندگی روزمره خود را پی گیریم، باید رویکرد "واکسن مضاعف" را ادامه دهیم.» این بدان معناست که نه تنها دوزهای معمول واکسن ضد کووید ۱۹ را دریافت کنیم، بلکه از واکسنهای تقویتی در جایی که عرضه میشوند، استقبال کنیم.»
او میافزاید همزمان باید تدابیر ساده پیشگیرانه، مانند زدن ماسک، شستن دستها، حفظ فاصلهگذاری فیزیکی و جریان هوای تازه در فضاهای داخلی در زندگی روزمره به عادت بدل شوند.
از نظر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت، سه عامل در اوجگیری شمار بالای مبتلایان در بسیاری از مناطق اروپایی نقش داشته است:
نخستین عامل گونه دلتای کرونا است که واگیری بسیار بالایی دارد. عامل دوم کشورهایی است که طی ماههای گذشته در میان مردم خود این تصور را ایجاد کردند که ویروس کرونا دیگر تهدیدی جدی نیست و در پی این رویکرد تدابیری مانند زدن ماسک را دیگر جدی نگرفتند. و به عنوان سومین عامل باید افزود که بسیاری انسانها هنوز در معرض خطر ابتلا به ویروس هستند، زیرا شمار بالایی از جمعیت کشورها از زدن واکسن خودداری میکنند و واکسینه نشدهاند.
سازمان جهانی بهداشت ۵۳ کشور را در حوزه اروپایی میشمارد که شامل کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای شرقی مانند روسیه، اوکراین و ترکیه نیز میشود. تاکنون حدود ۵۳.۵ درصد جمعیت این منطقه بزرگ با دو دوز واکسن به طور کامل واکسینه شدهاند، اما نسبت واکسیناسیون میان برخی از این کشورها بسیار متفاوت است.