گروه جامعه: باران که باریدن می گیرد همه خوشحال اند اما دانش آموزانی در روستای " سرگچ دیشموک " در شهرستان کهگیلویه استان کهگیلویه و بویراحمد از این بارش ها دل خوشی ندارند.به گزارش ایلنا، روستای سرگچ دیشموک در فاصله 20 کیلومتری از مرکز شهر دیشموک واقع در شهرستان کهگیلویه در یکی از محروم ترین استان های کشور یعنی استان کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته و یک شهید هم تقدیم انقلاب کرده است.
روستای سرگچ بخش دیشموک یکی از محرومترین روستاهای شهرستان کهگیلویه بوده که هنوز از حداقلترین امکانات لازم از جمله آب شرب، تلفن و راه ارتباطی محروم است .در فصل بارندگی مسیر دسترسی به این روستا تا هفتهها بسته میشود و به گفته اهالی، مسئولان تاکنون هیچ اقدامی برای رفع محرومیت این روستا انجام ندادند و اراده ای برای رفع مشکلات آنان هم دیده نمی شود.
در یکسال گذشته چند مورد از دختران و زنان روستای سرگچ که سن و سال زیادی هم نداشتند به دلیل مشکلات روحی خودسوزی کرده و جان باختند و باید فقر فرهنگی و افزایش آسیبهای اجتماعی را نیز به محرومیت ها و بیچاره گی های روستانشینان این دیار افزود تا محرومیت این روستا دوچندان شود.فرماندار کهگیلویه ، نبود جاده دسترسی و راه ارتباطی مناسب روستا، دسترسی نداشتن مناسب به آبشرب و توقف پروژه سد گندمکار را از عمدهترین مشکلات اهالی روستای محروم سرگچ می داند.
دارا کریمینژاد گفت: حل مشکل دسترسی به آبشرب اولویت بیشتری برای مردم روستا دارد و متاسفانه باید بپذیریم مشکلات گسترده ای بر روستانشنیان سرگچ دیشموک حکمفرما شده است.وی ظرفیت آب رودخانه گندمکار را یکی از پتانسیلهای مهم روستای سرگچ دیشموک دانست و خاطرنشان کرد: علاوه بر آب فراوان، زمینهای حاصلخیز از دیگر پتانسیلهای این منطقه است که میتواند منابع ارزشمندی برای اشتغالزایی اهالی این منطقه محسوب شوند.
کریمی نژاد با ابراز نگرانی خود از وضعیت کنونی روستانشینان سرگچ دیشموک، اظهارداشت: عمدهترین مشکل روستاهای شهرستان کهگیلویه جادههای ارتباطی بوده که با رفع این مشکل و احداث جاده، سایر مشکلات به آسانی قابل حل است.
فرماندار کهگیلویه گفت: باتوجه به صعبالعبور بودن مسیر روستا ارائه برخی خدمات به سختی امکانپذیر است که با تکمیل جاده و احداث پل ارائه سایر خدمات نیز با شدت بیشتری میسر میشود.گزارش میدانی خبرنگار ایلنا حکایت از این دارد که اهالی روستای سرگچ بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه در محرومیت مطلق زندگی میکنند.
این روستا بیش از 300 نفر جمعیت دارد و مردم ساکن روستای سرگچ به شغل کشاورزی و دامپروری مشغول بوده ولی نبود برنامه مدون و مناسب در حوزه کشاورزی و دامداری از سوی متولیان، مسیر توسعه و پیشرفت را کاملا کُند کرده و بلکه حتی مردم از درآمد لازم و کافی برای امرار معاش معمولی خانواده ناتوان هستند.
" سیدمحمد بطحایی" وزیر وقت آموزش و پرورش در روز سیزدهم مهرماه 1396 درباره مشکل وضعیت نامناسب مدرسهای در روستای سرگچ از توابع شهرستان دیشموک واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد واکنش نشان داد.
وی آن زمان در پیامی در صفحه اجتماعی خود نسبت به نبود فضای آموزشی در سرگچ دیشموک مطالبی عنوان کرد که به شرح زیر است:«از صبر و شکیبایی مردم روستای سرگچ دیشموک تشکر میکنم. مقرر شد با انتقال تجهیزات، کلاس درس جدیدی احداث شود و دانش آموزان از محل فعلی جابجا شوند. هرچند که این روستا به علت آبگیری سد بالیات سال آینده تخلیه میشود.»
" حسن امیریان " بخشدار وقت دیشموک دو روز بعد یعنی در پانزدهم مهرماه 1396 در پاسخ به توئیت وزیر وقت آموزش و پرورش نوشت:
جناب آقای سید محمد بطحایی
پیامتان در مورد دانش آموزان روستای «سرگچ» دیشموک، حکایت از طینت پاک، وجدان بیدار، دلسوزی و مسئولیت پذیری آن مقام عالی دارد، اما به اطلاع برسانم که محرومیتهای این خطه از ایران زمین بسی گستردهتر از آن است که رسانهها گزارش میکنند.
در این دیار روستاهایی همچون "رودریش"، "آجم"، "پای پره" و "سرتنگ لیراب" بواسطه فقدان راه مناسب، پس از اولین بارش پاییزی تا اردیبهشت آینده به مدت 6 ماه ارتباط شان با دنیای اطراف قطع می شود و در این مدت نه تنها دانش آموزان و کلاس درسشان بلکه همه سکنه این روستاها بلاتکلیف می شوند.جناب وزیر نه تنها مشکل مدارس بلکه تمامی مشکلات این منطقه، به علت فقدان راه مناسب است، ای کاش وزیر محترم راه و شهرسازی نیز به میدان آید و پاسخ دهد که مسئول آلام، رنجها و دردهای بیپایان این کهن دیار محروم چه کسی است؟
به هر حال پیامتان گرچه کوتاه بود اما موجی از نشاط را در این منطقه به وجود آورد و از نفست تازه گشت آتش امید.
و حکایت همچنان باقیست...
اکنون پس از گذشت 5 سال حکایت همچنان باقی است و تصاویر زیر بهتر از هرخبر و یا گزارشی گویای این موضوع است.
....