در دیدار ملا عبدالغنی برادر (از رهبران گروه تروریستی طالبان) با سفیر ژاپن
نحوه دستدادن طالبان با کافر بتپرست و نجس!
4 آذر 1400 ساعت 13:55
گروه بینالملل: شیوه دست دادن توهینآمیز ملا عبدالغنی برادر (از رهبران گروه تروریستی طالبان) با سفیر ژاپن در رسانههای تلگرامی افغانستان، بازتاب زیادی داشت.
یكی از كانالها نوشته است: آموزش دست دادن مسلمان با کافر بتپرست و نجس! پول کافرهای بتپرست برای طالبها که قند را قورت کرده بخورن خوب و حلال است ولی خودشان نجس!
تقویه کننده نظام کفریاند!
قوماندانی امنیت طالبان در پنجشیر در یک «اخطاریه» با فعالیت مدافعان جامعه مدنی و حقوق بشر مخالفت کرد. در اخطاریه آمده آنان «تقویه کننده نظام کفریاند». این قوماندانی به نیروهایش دستور داده فعالان اجتماعی را بازداشت کنند و اگر مقاومتی دیده شد، با آنان برخورد جدی کنند.
جسد بهاالدین افسر پیشین امنیت ملی قندوز پیدا شد
نزدیکان وی می گویند که بهاءالدین سه روز پیش از خانه اش توسط افراد مسلح بیرون برده شده بود.
کشتار و انتقام از افسران و نظامیان پیشین همچنان ادامه دارد منتها طالبان حیله گرانه مسؤلیت نمی پذیرند. میکشند اما میگویند ما نبودیم!
حکومت اسلامی طالبان کارخانه حشیش احداث میکند!
یک شرکت خارجی «احتمالا چینی!» در توافق با دولت طالبان، یک کارخانه فراوری چرس (حشیش) در افغانستان میسازد. به گفته «سعید خوستی» سخنگوی وزارت داخله طالبان، تمام مراحل قرارداد با این شرکت تکمیل شده و قرار است در روزهای آینده، کار ساخت این کارخانه آغاز شود.
عادیسازی طالبان توسط خبرنگاران غربی؟
نیمرخ: ریچارد انجیل، خبرنگار ارشد NBC NEWS امریکا با نشر یک عکس از خود و جنگجویان طالبان نوشته است: «شگفتآور است که چقدر سریع حضور طالبان در کابل به یک امر عادی تبدیل شده است.»
این توییت ریچارد در شبکههای اجتماعی واکنشبرانگیز شده و بسیاری از فعالان، هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران داخلی و خارجی، خبرنگاران غربی را که وضعیت افغانستان تحت حاکمیت طالبان را عادی توصیف میکنند، نکوهش کردهاند. صحرا کریمی، رییس پیشین افغان فلم نوشته است: شرم تان باد، بروید به جهنم با این تلاشی که برای عادیسازی طالبان انجام میدهید.
الیف شافاک، نویسندهی معروف ترکیه که اکثرا او را در افغانستان با کتاب «ملت عشق» میشناسند، در واکنش به توییت ریچارد نوشته است: «شگفت آور است که با چه سرعتی طالبان در رسانههای غربی عادیسازی میشوند. بار دیگر این سوال مطرح میشود که چه کسی داستان واقعی را روایت میکند ولی ما هرگز صدای آنها را نمیشنویم.» خانم شافاک افزوده که «واقعیت را از زنان افغانستان بپرسید، به حرف زنان و اقلیتها گوش دهید. اصل داستان این است.»
سمیرا حمیدی از اعضای شبکه زنان افغان نیز گفته است: «لطفا از پخش روایت اشتباه به 500 هزار دنبال کننده خود دست بردارید. انسانی فکر کنید - مردم زندگی وحشتناکی دارند. آنها/مردم نمیتوانند صحبت کنند زیرا نمیخواهند [توسط طالبان] ناپدید و کشته شوند. با مردم صحبت کنید نه طالبان که راکت، بمب و تفنگ در دست دارند. حضور طالبان هیچ وقت عادی نیست.»
هیتر بار، رییس بخش زنان دیدبان حقوق بشر نیز عادیسازی طالبان را نکوهش کرده است. نسرین نوا، خبرنگار نیز گفته است: «آیا شگفت انگیزتر نیست که چقدر سریع احساس یک سفر خود را به عنوان یک روزنامهنگار خارجی ممتاز به همه افغانهایی که در تهدید، وحشت و گرسنگی زندگی میکنند تعمیم دادید!؟ یک روزنامهنگار برای یافتن حقایق پنهان و واقعی تحقیق میکند. تنها درامهی برنامهریزی شده را مشاهده نمیکند تا بگوید آنها چه احساسی داشتند!» مقدسه یورش،از مقامات دولت پیشین نوشته است: «خبرنگاران غربی محترم! تنها چیزی که فعلا در افغانستان حکومت میکند ترس است. یک ملت [توسط طالبان] گروگان گرفته شده است. روایت شهروندان و خبرنگاران محلی معیار است. نه شما»
لینا روزبه، خبرنگار، نوشته است: «طالبان از همه خبرنگاران خارجی در افغانستان استقبال میکنند و آنها را اسکان میدهند. آنها از رسانههای بینالمللی میخواهند که طالبان را "اصلاح شده" و متمدن معرفی کنند زیرا تاکنون هیچ کشوری حکومت آنها را به رسمیت نشناخته است. آنها برای توجیه شان به رسانههای خارجی نیاز دارند.»
دستور جدید طالبان به رسانههای افغانستان
سازمان دیدهبان حقوق بشر، مستقر در نیویورک، در گزارش جدیدی که روز دوشنبه یکم آذر ماه منتشر شد، راهبرد جدید طالبان برای رسانههای افغانستان را دستوری برای خاموش کردن آزادی بیان و بستن راه نقد بر عملکرد طالبان خواند.
در اعلامیه دیدهبان حقوق بشر آمده است، طالبان خبرنگاران را تهدید میکند و با تحمیل راهبردهای سختگیرانه بر رسانهها، به زنان آسیب میرساند. پاتریشیا گاسمن، مدیر آسیایی دیدهبان حقوق بشر در این اعلامیه گفته است: «مقررات رسانهای جدید و تهدیدهای طالبان علیه روزنامهنگاران، نشاندهنده تلاشهای گستردهتر برای خاموش کردن انتقادها از حاکمیت طالبان است. از بین رفتن فضا برای نقد و تشدید محدودیتها برای زنان در رسانهها و فعالیتهای هنری، ویرانگر است.» دیدهبان حقوق بشر در این اعلامیه به شکایتهای خبرنگاران و مسئولان رسانههای افغانستان از طالبان نیز اشاره کرده و افزوده است که توصیههای طالبان برای رسانهها، جریان گردش آزاد اطلاعات را در جامعه افغانستان متوقف کرده است. شماری از خبرنگاران در شهرهای مختلف افغانستان به دیدهبان حقوق بشر گفتهاند، طالبان آنان را بارها احضار کرده و هشدار داده است که اگر مواردی همچون بازرسی خانه به خانه یا سوءاستفادههای طالبان را گزارش کنند، محکوم به مرگ خواهند شد. در همین حال، دیدهبان حقوق بشر از بسته شدن دفاتر بیشتر رسانهها در افغانستان خبر داده و نوشته است، رسانههای چاپی افغانستان به دلیل ترس از طالبان، دفاترشان را بستهاند و تنها در فضای مجازی فعالیت میکنند. مدیر یکی از رسانههای چاپی به دیدهبان حقوق بشر گفته است، کارمندانش از ترس طالبان، با نام مستعار فعالیت میکنند.
بر اساس گزارش دیدهبان حقوق بشر، رسانههایی که هم اکنون در افغانستان فعالیت دارند نیز نگرانیشان را از تهدیدها و سانسورهای طالبان ابراز کردهاند. مسئولان و کارکنان برخی از این رسانهها به دیدهبان حقوق بشر گفتهاند، طالبان به دفاتر آنها آمده و از آنها خواسته است که بهجای واژه «طالبان» از عنوان «امارت اسلامی» استفاده کنند و بمبگذاران انتحاری را نیز شهید بنامند. دیدهبان حقوق بشر در این گزارش گفته است، خبرنگاران افغانستان از نداشتن دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و طالبان گزارشهایشان را قبل از انتشار کنترل میکند. در این گزارش به نقل از پاتریشیا گاسمن آمده است: «این وضعیت باعث میشود که سوءاستفادههای طالبان بهطور فزاینده، مخفیانه و بدون پاسخگویی اتفاق بیفتد.» گزارش دیدهبان حقوق بشر درباره راهبرد جدید طالبان برای رسانههای افغانستان، در حالی منتشر شده است که محتوای این راهبرد، تفسیرها و واکنشهای زیادی را در میان خبرنگاران و مسئولان رسانههای افغانستان در پی داشته است. صدیقالله توحیدی از فعالان رسانهای افغانستان گفته است، راهبرد جدید طالبان برای رسانهها، در ادامهی تلاشهای این گروه برای حذف صدا و تصویر از جامعه افغانستان است، اما به دلیل آشنایی مردم با ابزارهای فناوری، طالبان نمیتواند مانع انتشار اطلاعات و رویدادها شود.
کد مطلب: 307388