دریافت لینک صفحه با کد QR
امکان استفاده از گیاه "باباآدم" برای درمان آکنه
5 آذر 1400 ساعت 13:28
گروه علمی: پژوهشگران با انجام یک مطالعه قابلیت استفاده از گیاه باباآدم را برای ساخت دارویی برای درمان آکنه بررسی کردند.به گزارش ایسنا، بیماری آکنه یکی از شایعترین مشکلات پوستی در جوامع مختلف است. اِسکارها یا جای زخمهای ناشی از آکنه میتواند باعث ایجاد مشکلات مادامالعمر در رابطه با عزت نفس بیمار شود.
برخی بررسیها نشان داد که اختلالات اجتماعی ، روانی و عاطفی ناشی از آکنه از لحاظ شیوع و شدت، مشابه بیماریهای مزمنی مانند صرع ، آسم ، دیابت و آرتروز است. همچنین در یک مطالعه علمی دیگر بیان شده است که میزان بروز افسردگی، کنارهگیری اجتماعی، اضطراب و عصبانیت در افراد مبتلا به بیماری آکنه از افراد بیماری که از این بیماری رنج نمی برند، بیشتر است.
اگر چه داروهای موجود در درمان آکنه اغلب اثربخشی مناسبی در بهبود تظاهرات این بیماری دارند، اما مزمن بودن آکنه در بسیاری از موارد بیماران را ناگزیر به مصرف چندین دوره چندهفتهای تا چندماهه از داروها میکند؛ که این موضوع خود سبب بروز هرچه بیشتر عوارض جانبی این داروها در افراد بیمار میشود.
گیاه «باباآدم» از سه هزار سال پیش، در چین به عنوان پاککننده در بهبود مشکلات غدد ترشحی پوست که در آکنه دخیل هستند کاربرد داشته است. بر همین اساس تهیه داروی ضد آکنه موثر با عوارض کمتر میتواند در این خصوص کمککننده باشد.
با توجه به همین موضوع؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انجام یک مطالعه تاثیر گیاه باباآدم را در بیماران دچار آکنه بررسی کردند. برای انجام این مطالعه؛ 100 بیمار دچار آکنه ولگاریس خفیف تا متوسط که به کلینیک ویژه بیمارستان قائم مشهد مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه شدند.
یافتههای حاصل از این مطالعه و آزمایشهای مختلف فیزیکوشیمیایی و آزمایشهای مربوط به رهش و پایداری میکروبی دارو، نشان داد که گیاه باباآدم قابلیت فرموله شدن در اشکال موضعی کرم و ژل را دارد.پژوهشگران این مطالعه معتقدند که نتایج این مطالعه میتواند در مطالعات آینده بر روی گیاه، با هدف تجاریسازی و ورود فرمولاسیونهای جدید گیاهی به بازار دارویی کشور و استفاده از اثرات درمانی آن از جمله در درمان بیماری آکنه کمک کند.همچنین این محققان، پیشنهاداتی را برای مطالعات آینده ارائه میکنند:
- ساخت و بررسی خصوصیات فرمولاسیون موضعی عصاره باباآدم با استفاده از فناوری نانو؛
- جداسازی و تخلیص ترکیبات موثر این گیاه و بررسی خواص دارویی آنها؛
- انجام مطالعات بالینی جهت بررسی اثر بخشی داروهای ساخته شده از این گیاه؛
- ساخت فرمولاسیونهای جدید از این دارو و
- استفاده از آنتیاکسیدان در فرمولاسیون و بررسی کارایی آن.
کد مطلب: 307499
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir