چطور از کند شدن گوشی جلوگیری کنیم؟
7 آذر 1400 ساعت 14:22
گروه فناوری: زمانی که یک گوشی جدید میخرید، سرعت بالایی دارد و تمام کارها را با سرعت انجام میدهد. اما به مرور زمان، سرعتش کاهش مییابد و کند میشود. دلایل مختلفی برای چنین وضعیتی وجود دارد، اما چطور میتوانیم از کند شدن گوشی اندرویدی جلوگیری کنیم؟ اگرچه برخی مواقع دلیل کند شدن گوشی میتواند افزایش عمر قطعات باشد، اما در اکثر مواقع نحوه استفاده ما از گوشیها باعث چنین مشکلی میشود، مخصوصا اگر گوشیمان عمر بالایی نداشته باشد اما عملکردش کند شود.
نحوه جلوگیری از کند شدن گوشی
در ادامه میخواهیم به بیان مواردی بپردازیم که منجر به کند شدن گوشیهای اندرویدی میشوند. بنابراین برای اینکه روی عملکرد دستگاهتان تاثیر منفی نگذارید، نباید کارهای زیر را انجام دهید.
۱. نصب تعداد بالایی برنامه
نصب تعداد بالایی اپ روی دستگاه اندرویدی یکی از دلایل برای کند شدن آن به حساب میآید. برنامهها برای اجرا شدن به رم و فضای ذخیرهسازی نیاز دارند و به همین دلیل، تعداد بالای برنامهها منابع زیادی مصرف میکنند.هرچقدر برنامه بیشتری روی دستگاهتان داشته باشید، فرایندهای پردازشی بیشتری در پس زمینه در جریان خواهد بود و همین موضوع تاثیر منفی روی عملکرد گوشیتان دارد. علاوه بر این، با نصب تعداد بالایی برنامه، باتری دستگاهتان زودتر تمام میشود.در همین راستا بهتر است برنامههایی که به ندرت از آنها استفاده میکنید را از روی گوشیتان پاک کنید. علاوه بر این، برنامههایی که از طریق وب میتوانید به سرویس آنها دست یابید را هم از روی دستگاهتان پاک کنید که میتواند شامل شبکههای اجتماعی هم شود.
۲. استفاده از برنامههای سنگین
تمام برنامهها یکسان نیستند. در حالی که برخی از آنها بطور چشمگیری از منابع دستگاهتان استفاده میکنند، تعدادی دیگر به منابع زیادی نیاز ندارند و حتی روی گوشیهای پایینرده و اقتصادی هم عملکرد مناسبی از خودشان نشان میدهند.این برنامههای سنگین، بازیها مخصوصا از نوع RPG و بتل رویال هستند، اما استفاده روزانه از برخی اپها مانند فیسبوک هم میتوانند تاثیر منفی روی عملکرد دستگاهتان داشته باشند. بنابراین برای جلوگیری از کند شدن گوشی خود، به سراغ جایگزینهای آنها با مصرف منابع کمتر بروید.
این برنامهها معمولا با نام لایت شناخته میشوند که حجم بسیار کمتری نسبت به اپهای اصلی دارند و همچنین نیاز به منابع کمتری برای اجرا دارند. برای مثال میتوان به اینستاگرام لایت اشاره کرد.البته در این میان یک مشکل وجود دارد: بسیاری از توسعهدهندگان چنین رویکردی ندارند و نسخه لایت برنامهشان را در اختیار کاربران قرار نمیدهند. با وجود چنین موضوعی، میتوانید با چند قدم زیر از وجود نسخه لایت برنامه مدنظرتان اطلاع پیدا کنید:
گوگل پلی استور را باز کرده و برنامه مدنظرتان را جستجو کنید.پس از انتخاب نتیجه، به دنبال برنامههای مشابه زیر دکمه Install یا نصب باشید.اگر در بین آنها نسخه لایت وجود داشت، روی آن ضربه بزنید تا دانلود و روی دستگاهتان نصب شود. پس از نصب آن، میتوانید نسخه اصلیاش را از روی گوشیتان پاک کنید.
۳. عدم آپدیت برنامهها و سیستم عامل
آپدیت سیستم عامل برای اطمینان از عملکرد مناسب دستگاهتان اهمیت بالایی دارد و همچنین باگهای موجود روی آن را هم برطرف میکند. علاوه بر این، با نصب بروزرسانیها به جدیدترین پچهای امنیتی دست پیدا میکنید و امنیت دستگاهتان حفظ میشود.با توجه به موارد بالا، نصب آپدیتها برای سیستم عامل گوشی و همچنین برنامههای موجود روی آن اهمیت بالایی دارد و باید در سریعترین زمان ممکن آنها را نصب کنید. برای چنین کاری میتوانید قابلیت آپدیت خودکار اپها را در گوشیهای اندرویدی فعال کنید.
برای فعالسازی قابلیت آپدیت خودکار اپها در اندروید مراحل زیر را دنبال کنید:به گوگل پلی استور رفته و روی آیکون پروفایلتان در گوشه سمت راست بالای صفحه ضربه بزنید.به مسیر Settings > Network preferences > Auto-update apps بروید.گزینه Over Wi-Fi Only یا Over any Network را انتخاب کنید که گزینه اول تنها با وایفای برنامهها را بطور خودکار آپدیت میکند و گزینه دوم، با هر شبکهای دست به چنین کاری میزند. در نهایت روی گزینه Done ضربه بزنید.
۴. پر کردن حافظه داخلی گوشی
یکی دیگر از کارهایی که منجر به کند شدن گوشی میشود، پر کردن حجم داخلیاش است. برای اینکه دستگاهتان عملکرد مناسبی داشته باشد، باید فضای خالی داشته باشد چرا که برنامهها و سیستم عامل برای عملکردشان به چنین فضایی نیاز دارند. بنابراین اگر فضای خالی کمتری داشته باشید، گوشیتان کندتر میشود و تاثیر مخربی روی عملکرد دستگاهتان میگذارد.
میتوانید برای اطلاع از این موضوع که چه چیزی حافظه داخلی گوشیتان را پر کرده، به مسیر Settings > About device > Storage بروید. البته مراحل دقیق اینکار برای هر گوشی میتواند متفاوت باشد. اگر نتوانستید چنین محلی را پیدا کنید، در نوار جستجوی اپ تنظیمات، عبارت Storage را جستجو کنید.
۵. هوم اسکرین شلوغ
اگرچه معمولا رایج نیست که هوم اسکرین را به کند شدن گوشی نسبت داد، اما در این زمینه نقش دارد. اگر هوم اسکرین پر از ویجتها باشد، میتواند روی عملکرد گوشیتان تاثیر منفی داشته باشد. سعی کنید هوم اسکرین چندان شلوغ نباشد تا از منابع گوشیتان استفاده نکند و عملکرد مناسبتری را تجربه کنید.
۶. عدم ریستارت کردن منظم گوشی
آخرین باری که گوشیتان را خاموش کردید به یاد دارید؟ اگر نه، پس گوشیتان را معمولا خاموش نمیکنید تا شروعی تازه داشته باشد. نیازی نیست گوشیتان را برای مدت طولانی خاموش نگه دارید، تنها کافیست آن را ریستارت کنید. با اینکار، هرگونه باگی که روی عملکرد دستگاهتان تاثیر منفی گذاشته باشد، برطرف میشود.
۷. استفاده از اپ مخصوص بستن برنامهها
اپهای مخصوصا بستن برنامهها یا همان تسک کیلر (Task Killer) محبوبیت بالایی میان کاربران دارند چرا که میگویند به خالی کردن رم دستگاه کمک میکنند تا عملکردش بهبود یابد. البته این ادعا درست نیست و نیازی به بستن فرایندهای پس زمینه ندارید و اندروید خودش بطور خودکار چنین کاری را انجام میدهد.
برنامههای Task Killer بجای اینکه عملکرد گوشیتان را افزایش دهند، روی آن تاثیر مخرب میگذارند. از آنجایی که برخی کارها برای اینکه سیستمتان عملکرد درستی داشته باشد باید به کارشان ادامه دهند، بستن آنها مانع اجرایشان نمیشوند. در حقیقت بجای بسته شدن، به فاصله بسیار کوتاهی ریستارت میشوند و از منابع دستگاهتان استفاده میکنند که منجر به کند شدن گوشی میشوند. بنابراین به سراغ این اپها نروید.
۸. بستن دستی برنامهها
برنامههای Task Killer و بستن دستی اپها تاثیر مشابهی دارند. زمانی که یک برنامه را میبندید و دوباره به سراغش میروید، نیاز به منابع بیشتری برای اجرای مجدد دارد. اندروید برخی برنامهها را در پس زمینه باز نگه میدارد تا هرموقع که خواستید دوباره به سراغش بروید و بدون هیچ مشکلی اجرایش کنید.
جدا از این موضوع، اندروید بطور خودکار وضعیت رم را مدیریت میکند، بنابراین نگرانی در این زمینه نداشته باشید و برنامهها را به صورت دستی نبندید که تاثیر مخربی روی عملکرد دستگاهتان میگذارد.با عدم انجام کارهای بالا میتوانید مانع از کند شدن گوشی اندرویدی خود شوید و همیشه به سرعت بالا دسترسی داشته باشید، البته این موضوع در زمانی که گوشی عمر بالایی داشته باشد یا با مشکل سخت افزاری دست و پنجه نرم کند، صادق نیست.
کد مطلب: 307962