به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۲:۱۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۹/۱۸ ساعت ۰۹:۳۰
کد مطلب : ۳۰۹۷۳۷

چالش‌های پیش‌روی دولت جدید آلمان

چالش‌های پیش‌روی دولت جدید آلمان
گروه بین الملل: دولت جدید آلمان  در حالی کار خود را آغاز کرد که ائتلاف تحت هدایت اولاف شولتس، صدراعظم این کشور با چالش‌های متعددی از جمله همه‌گیری کرونا و تبعات اقتصادی آن روبرو است.
اولاف شولتس تجربه چند دوره وزارت و شهرداری هامبورگ را در کارنامه خود دارد. او در آخرین دولت آنگلا مرکل وزیر دارایی بود.
ائتلاف احزاب سوسیال دموکرات، سبز و دموکرات آزاد احتمالا برای اجرای شماری از وعده‌های انتخاباتی این احزاب از جمله افزایش حداقل دستمزد، افزایش سن رای و قانونی کردن ماری‌جوآنا با دشواری چندانی روبرو نخواهد شد. اما حفظ انسجام این ائتلاف سه گانه همزمان با مقابله با همه‌گیری کرونا، کمک به احیای اقتصادی آلمان و اتخاذ رویکردی سرسختگیرانه‌تر در قبال مسکو و پکن از جمله چالش‌های پیش‌روی اولاف شولتس و همکارانش است.
مقابله با موج جدید همه‌گیری کرونا
آلمان از جمله کشورهای اروپایی است که طی هفته‌های گذشته با موج جدیدی از شیوع بیماری «کووید ۱۹» مواجه شده است. مسئولان دولت جدید آلمان پیش از آغاز دوره مسئولیت خود مجبور به برنامه‌ریزی برای مقابله با موج جدید همه‌گیری کرونا شدند. آنها همچنین به اجبار در برخی وعده‌های انتخاباتی خود در زمینه تدابیر مقابله با شیوع بیماری «کووید ۱۹» تجدیدنظر کردند.
دولت جدید آلمان برخلاف وعده‌های انتخاباتی احزاب حاضر در این ائتلاف اعلام کرده است که واکسیناسیون در برابر «کووید ۱۹» را اجباری خواهد کرد. انتظار می‌رود که پارلمان آلمان طی هفته جاری واکسیناسیون اجباری را تصویب کند.
به این ترتیب تزریق واکسن برای شهروندان آلمانی از اوایل سال ۲۰۲۲ اجباری خواهد شد. این در حالی است که اعمال محدودیت‌های جدید برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا اعتراض‌هایی را در افکار عمومی برانگیخته است.
دستیابی به تعادلی بین اعمال تدابیری برای مقابله با همه‌گیری کرونا و همزمان جلوگیری از نارضایتی‌ در این زمینه مهمترین چالش پیش‌روی دولت جدید در حوزه بهداشت و درمان است.
رشد اقتصادی کمتر از پیش‌بینی‌ها و تورم نیز از جمله تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا است که احتمالا طی ماه‌های آینده باید از سوی دولت جدید مورد توجه قرار گیرد.
صدراعظم جدید آلمان در راس دولتی ائتلافی قرار گرفته که پیش از این هرگز با چنین ترکیبی در سطح فدرال تشکیل نشده است. حفظ انسجام دولت ائتلافی با مشارکت احزاب سوسیال دموکرات، سبز و دموکرات آزاد مهمترین چالش پیش‌روی اولاف شولتس در عرصه سیاسی است.این ائتلاف به دلیل رنگ احزاب شرکت‌کننده در آن (قرمز برای سوسیال دموکرات، سبز برای سبزها و زرد برای دموکرات آزاد) «چراغ راهنمایی و رانندگی» نام گرفته است.منبع مالی بسیاری از برنامه‌های دولت جدید از جمله برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و پایان دادن به مصرف انرژی به دست آمده از زغال سنگ در توافقنامه سه حزب مشخص نشده است. سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و مقابله با تغییرات آب و هوایی از برنامه‌های مهم این توافقنامه است.دولت جدید آلمان امیدوار است که تعداد خودروهای الکتریکی در این کشور را تا سال ۲۰۳۰ به ۱۵ میلیون برساند. این رقم هم‌اکنون تنها ۵۰۰ هزار خودرو است.از سوی دیگر کسری بودجه حداقلی و عدم افزایش مالیات‌ها از جمله امتیازهایی است که حزب لیبرال دموکرات آزاد در جریان مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی به دست آورده است. به همین دلیل زمینه ایجاد تنش بین احزاب سبز و دموکرات آزاد در دولت ائتلافی وجود دارد.
تلاش برای ایجاد اتحادی «مستقل‌تر» در اروپا
اولاف شولتس در نظر دارد برخلاف آنگلا مرکل به پرونده اصلاحات در سطح اتحادیه اروپا، تقویت نهادهای اروپایی و نیل به سوی اتحاد فدرال اروپایی به صورت غیرمتمرکز توجه نشان دهد.
رویکرد برلین در این زمینه می‌تواند در حمایت از موضع فرانسه برای ایجاد «نیروی دفاعی اروپا» انعکاس پیدا کند. امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه از اول ژانویه سال ۲۰۲۲ ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را با وجود کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور برعهده خواهد گرفت.
صدراعظم جدید آلمان ایجاد «اروپای مستقل» را هم «کلیدی» خوانده و هم تلاش برای آن را یک «وظیفه» ارزیابی کرده است. در توافقنامه ائتلاف حزب سوسیال‌ دموکرات‌ با احزاب سبز و دموکرات آزاد آمده است که تصمیم‌های عرصه دیپلماسی طی چهار سال آینده می‌تواند با موافقت اکثریت احزاب شرکت‌کننده در ائتلاف گرفته شود و نیازی به موافقت همه احزاب نیست.
روابط با روسیه و چین
آنالنا بربوک، وزیر خارجه جدید آلمان گفته است که برلین نسبت به دوران صدراعظمی آنگلا مرکل موضعی سختگیرانه‌تر در قبال مسکو و پکن اتخاذ خواهد کرد. این در حالی است که آلمان به طور سنتی در میان قدرت‌های اروپایی روابط گرم‌تری با روسیه دارد. چین نیز شریک تجاری مهم آلمان محسوب می‌شود.
وزیر خارجه جدید آلمان از حزب سبز با این حال احتمال تحریم دیپلماتیک بازی‌های المپیک زمستانی پکن را منتفی نمی‌داند. مواضع حزب دموکرات آزاد نیز در زمینه رابطه با روسیه و چین بیشتر به سبزها نزدیک است. این در حالی است که سوسیال دموکرات‌ها به طور سنتی رویکردی مسالمت‌جویانه در قبال مسکو و پکن داشته‌اند.

 
برچسب ها: آلمان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها