دریافت لینک صفحه با کد QR
تسریع در روند پیری مغز با بیماری صرع
19 آذر 1400 ساعت 14:20
گروه علمی: افرادی که سابقه طولانی بیماری صرع دارند ممکن است، احتمال ابتلای آنها به زوال عقل سریعتر افزایش یابد. این یافته اصلی تحقیقات جدید است که گزارش میدهد مغز افراد مبتلا به صرع که از دوران کودکی شروع شده است، حدود ۱۰ سال بزرگتر از مغز افراد بدون سابقه این اختلال تشنج است.
همچنین این احتمال بیشتر است که در افراد مبتلا به صرع علائم زوال شناختی از جمله مشکلات حافظه و استدلال و تغییرات در اسکن مغز که نشان دهنده افزایش خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر است، مشخص شود.محققان مشاهده کردند پیری مغز و تغییرات در تفکر و حافظه در میان افرادی که بیماری صرع به خوبی کنترل نشده داشتند، بارزتر بود. اما این مطالعه نشان داد که در افرادی هم که تشنجهایشان به مدت ۱۰ سال یا بیشتر تحت کنترل بود، نیز مشهود بود.
«بروس هرمان»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ویسکانسین، میگوید: «به نظر میرسد صرع با شروع از دوران کودکی ممکن است فرآیندهای پیری را تسریع بخشد، به ویژه در میان افرادی که از دوران کودکی تا ۶۰ سالگی به صرع فعال مبتلا هستند.»
به گفته هرمان: «تشنجهای مکرر ممکن است برخی از مشکلات مغزی مرتبط با پیری در مغز را تسریع کند.»
برای این مطالعه، محققان کودکان فنلاندی مبتلا به صرع و همتایان بدون صرع آنها را برای بیش از ۵۰ سال تحت نظر داشتند. شرکتکنندگان در این مطالعه در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۷ تحت اسکن مغز و تستهای شناختی قرار گرفتند.
در هر دو مقطع زمانی، افراد مبتلا به صرع پلاکهای آمیلوئید بیشتری در مغزشان داشتند که نشانه خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر است.به طور کلی، علائم پیری مغز در افراد مبتلا به صرع که بیماریشان به خوبی کنترل نشده بود، و افرادی که یک نشانگر خطر ژنتیکی برای بیماری آلزایمر به نام APOE ۴ داشتند، پیشرفتهتر بود.این مطالعه نشان داد عوامل دیگری که بر خطر پیری مغز و مشکلات شناختی تأثیر میگذارند، از جمله فشار خون بالا، در افراد مبتلا به صرع شایعتر است.
کد مطلب: 309958
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir