کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

توافقات مهم در شرق دور

23 آذر 1400 ساعت 10:58


 کره جنوبی می‌گوید که به همراه ایالات متحده، چین و کره شمالی بر سر مفاد «اساسی و بنیادین» برای اعلام رسمی پایان جنگ کره که در سال ۱۹۵۳ بدون معاهده صلح متوقف شد، توافق کرده‌اند.
این خبر  از سوی مون جائه‌-این، رئیس جمهور کره جنوبی در جریان سفرش به استرالیا و گفتگو با اسکات موریسون، نخست‌وزیر آن کشور اعلام شد.برخی تحلیلگران مسائل کره از جمله فیلو کیم، استاد مؤسسه مطالعات صلح و اتحاد دو کره در سئول، معتقدند که موافقت پیونگ‌یانگ با موضوع اعلام رسمی پایان جنگ دو همسایه، دست‌کم حاوی این پیام است که احتمالا رهبر این کشور برای مذاکره در دیگر موضوعات مورد مناقشه از جمله برنامه هسته‌ای خود نیز نرمش نشان خواهد داد.گفتگو‌ها برای خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی از زمان پایان بی‌نتیجۀ نشست کیم‌-ترامپ در هانوی یعنی از فوریه ۲۰۱۹ میلادی متوقف شده است.
اما گروه دیگری از تحلیلگران می‌گویند که اعلام رسمی پایان جنگ، یک اقدام نمادین است و این کار تنها به نفع مون جائه-این است که به پایان دوره پنج ساله ریاست جمهوری خود نزدیک می‌شود.
 مون همچنین اعلام کرد که دولتش قصد تحریم دیپلماتیک بازی‌های المپیک زمستانی پکن را ندارد و تاکید کرد که «هیچ کشوری حتی ایالات متحده نیز پیشنهاد نداده که به جمع تحریم‌کنندگان بپیوندیم.»
از نظر کارشناسان،  مون امیدوار است از مسیر نمایندگان دیپلماتیک خود در المپیک پکن، ارتباطات با کره شمالی را ادامه دهد. بویژه آنکه احتمال می‌رود با توجه به روابط نزدیک کره شمالی با چین، مقامات ارشد کره شمالی از جمله کیم جونگ-اون، رهبر این کشور در المپیک پکن شرکت کنند.رئیس جمهوری کره جنوبی که در میانه کشمکش موازنه قدرت بین چین و ایالات متحده گرفتار شده، به خبرنگاران گفت که «سئول در تلاش است همزمان با داشتن اتحادی محکم با ایالات متحده، با دولت چین نیز هماهنگ باشد».
شین کاک‌-سو، سفیر پیشین کره جنوبی در ژاپن نیز با تایید این دیدگاه، به شبکه خبری «ای‌بی‌سی» آمریکا می‌گوید: «کره جنوبی در موقعیت بسیار دشواری قرار دارد. این کشور نمی‌تواند کاملا مطابق با نظر متحد قوی خود یعنی ایالات متحده عمل کند، زیرا در سوی دیگر ماجرا با تهدیدات جدی از سوی چین روبروست. بویژه آنکه پکن نفوذ قوی در صلح و ثبات شبه جزیره کره دارد و قدرتمندترین پشتیبان پیونگ‌یانگ است.»مون جائه-این در جریان سفر رسمی ۴ روزه خود به استرالیا یک قرارداد دفاعی ۷۲۰ میلیون دلاری را امضا کرد که به «هانوا»، شرکت دفاعی کره جنوبی اجازه می‌داد تسلیحات توپخانه، وسایل نقلیه و تجهیزات رادار به ارتش استرالیا بفروشد.
به گفته اسکات موریسون این قرارداد دفاعی حدود ۳۰۰ شغل در استرالیا ایجاد می‌کند. استرالیا به تازگی قراردادی را نیز برای ساخت زیردریایی هسته‌ای با مشارکت ایالات متحده و بریتانیا امضا کرد که خشم چین را برانگیخت.


 


کد مطلب: 310611

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/310611/توافقات-مهم-شرق-دور

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir