به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۲۱:۱۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۹/۲۸ ساعت ۱۷:۵۵
کد مطلب : ۳۱۱۵۴۶

اخبار خوب و بد درباره کرونای اومیکرون

اخبار خوب و بد درباره کرونای اومیکرون
گروه علمی: سویه‌ی جدید اومیکرون کرونا اکنون به بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران رسیده است. بررسی‌های پژوهشگران درباره سویه‌ی اومیکرون ادامه دارد و برای رسیدن به یافته‌های قطعی درباره میزان واگیری اومیکرون، شدت بیماری ناشی از آن و توانایی آن در گریز از پاسخ ایمنی ناشی از عفونت‌های قبلی و واکسیناسیون باید مدتی به انتظار ماند. این جدول یافته‌های  اطمینان‌بخش و نگران‌کننده درباره این سویه را بر اساس اطلاعات مقدماتی فعلی خلاصه کرده است:
سویه‌ی اومیکرون یافته‌های اطمینان‌بخش یافته‌های نگران‌کننده
سرایت/سرعت انتشار مانند بقیه سویه‌های کرونا اقدامات کاهنده خطر (مانند ماسک زدن به خصوص ماسک‌های سه‌لایه پزشکی، فاصله‌گیری اجتماعی، بهبود تهویه و تصفیه هوا) می‌توانند احتمال سرایت را کاهش دهند - موارد عفونت هر ۲ تا ۳ روز دو برابر می‌شوند
- میزان سرایت در تماس‌های خانگی سه برابر بیشتر از سویه‌ی دلتا است.
اثربخشی واکسن  تزریق دوز سوم یا یادآور واکسن تاحدی اثربخشی واکسن‌ها را بالا می‌برد (در مورد واکسن فایزر تا ۷۵ درصد) اثربخشی فقط دو دوز واکسن‌ها چندان زیاد نیست (در مورد واکسن فایزر حدود ۳۵ درصد) 
شدت بیماری/بیماری‌زایی ویروس در آفریقای جنوبی تا به حال موج شیوع اومیکرون تا به حال نسبت به موج‌های مربوط به سویه‌های قبلی با میزان پایین‌تر بستری شدن همراه بوده است  و موارد بیماری عمدتا خفیف بوده‌اند. - حتی اگر بیماری‌زایی این سویه بالا نباشد، با وجود واگیری بالا و افزایش سریع شمار موارد عفونت باز هم ممکن است شمار مطلق موارد شدید که نیاز به بستری شدن پیدا می‌کنند، افزایش یابد.
گریز از ایمنی ظاهرا تزریق سه دوز واکسن می‌تواند تا حدی مانع از گریز ویروس از پاسخ ایمنی شود - کاهش اثربخشی واکسن‌ها
- کاهش اثربخشی داروهای حاوی آنتی‌بادی‌های مونوکلونال
- گریز از ایمنی قبلی عامل اصلی انتشار سریع این سویه است
عفونت دوباره  افرادی که قبلا دچار عفونت کرونا شده‌اند و واکسیناسیون کامل هم انجام داده‌اند، حفاظت بسیار بالایی دارند خطر عفونت دوباره با این سویه دست کم ۲.۵ برابر سویه‌های قبلی است
برچسب ها: اومیکرون
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها