کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

تعهد مقتدی صدر به تشکیل دولت اکثریت ملی

8 دی 1400 ساعت 22:37


گروه بین الملل: سیدمقتدا صدر (رهبر جریان صدر عراق) پس از پایان نشست امروز با هیأتی از چارچوب هماهنگی گروه‌های سیاسی شیعه مورد حمایت ایران در توییتی كوتاه نوشت: «حكومت اکثریت ملی، نه شرقی و نه غربی»
این نشست ٢ روز پس از تایید نتایج انتخابات پارلمانی در دادگاه فدرال عراق و رد درخواست ابطال نتایج انتخابات صورت گرفت.

در همین زمینه، خبرنگار شبکه «العربیه» در گزارشی نوشت: دیدار رهبر جریان صدری‌ پیروز در انتخابات پارلمانی با اعضای «هیأت هماهنگی» بدون نتیجه پایان یافت. در حالی که مردم عراق پس از تایید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی دهم اکتبر گذشته (2021) از سوی دادگاه عالی فدرال این کشور، همچنان چشم انتظار تشکیل دولتی جدید برای دوره آینده هستند، جنبش صدری‌ها به عنوان ائتلافی که صاحب بزرگترین فراکسیون در پارلمان است، از طریق عقد جلساتی با رقبای سیاسی خود رایزنی‌ها‌‌ برای تشکیل دولت جدید را آغاز کرد. مقتدی صدر، روحانی شیعی و رهبر جریان صدری‌ها در عراق چهارشنبه، 29 دسامبر در دیدار با گروه موسوم به «هیأت هماهنگی» که متشکل از نوری المالکی، قیس الخزعلی، هادی العامری و فالح الفیاض است، بار دیگر بر خواسته خود مبنی بر تشکیل دولتی با اکثریت، مستقل و بدون دخالت کشورهای خارجی تاکید کرد. اعضایی از «هیأت هماهنگی» به منزل مقتدی صدر در نجف رفته و با او تشکیل جلسه دادند. همچنین گفته شده که جریان صدری‌ها شرط گذاشته که نوری المالکی نباید در دولت آینده نقش داشته باشد. خبرنگار العربیه افزود: «جلسه مذکور بدون اعلام نتیجه و جزئیات از این نشست پایان یافت.»

«هیأت هماهنگی» چه کسانی هستند؟
گفتنی است که «هیأت هماهنگی» به گروهی از نیروهای سیاسی شیعه که در یک نظام واحد عمل می‌کنند، گفته می‌شود این نیروها شامل تمام جناح‌های سیاسی، مسلح، و برخی نیروهای سیاسی معتدل مانند جریان حکمت به رهبری عمار الحکیم و ائتلاف پیروزی به رهبری حیدر العبادی، نخست وزیر سابق و رهبران جناح‌های مسلح و برخی وزرا و برخی رهبران سابق فراکسیون‌های سیاسی در پارلمان گذشته است».
برجسته ترین رهبران و سیاستمداران «هیأت هماهنگی» به شرح زیر است:
هادی العامری، رهبر ائتلاف فتح که در این انتخابات شکست سنگینی را متحمل شد.
نوری المالکی، رهبر ائتلاف دولت قانون که در زمان او عراق جولانگاه جنگ فرقه‌ای و تسلط داعش بر یک سوم از خاک عراق بود.
قیس خزعلی، رهبر شبه‌نظامیان «عصائب اهل حق» که به تروریسم و قتل کنشگران عراقی متهم است.
فالح الفیاض، فرمانده نیروهای حشد الشعبی، جناح طرفدار ایران که او نیز به قتل فعالان مدنی متهم است.
اما برجسته‌ترین احزاب و جناح‌هایی که به «هیأت هماهنگی» پیوستند، عبارتند از: ائتلاف دولت قانون، ائتلاف فتح، و جریان حکمت، جریان صادقون، گردان‌های حزب‌الله عراق، جنبش عطاء و حزب فضیلت.
حریف جدی
نام «هیأت هماهنگی» پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات اوایل اکتبر و در پی از دست دادن تعداد زیادی از کرسی‌ها پارلمانی گروه‌های وابسته به ایران و پیروزی نیروهای مستقل و جریان صدر‌ی‌ها، در صحنه سیاسی عراق ظاهر شد. گروه‌های مورد حمایت ایران پس از شکست در انتخابات با فراخواندن طرفداران خود در منطقه سبز ابتدا برای فشار به کمیسیون انتخابات برای تغییر یا لغو نتایج انتخابات اقدام کردند اما با بازشماری آراء به صورت دستی و اعلام نتایج نهایی توسط کمیسیون این گروه‌ها اقدام به شکایت در دادگاه عالی فدرال کردند اما دادگاه عالی فدرال نیز نتایج نهایی را تایید کرد. این گروه‌ها به رغم شکست در انتخابات همچنان به عنوان چالشی بزرگ در سر راه تشکیل حکومت توسط مقتدی صدر هستند. بسیاری از ناظران بیم آن دارند که این جلسات موفق به آرام کردن فضای متشنج در عراق نشود. در همین حال خبرگزاری «رویترز» بنا به منابع خود گزارش داد که تهران از جناح‌های عراقی وابسته به خود خواسته است تا از تنش دوری جسته و با حفظ آرامش، نتایج را بپذیرند.


کد مطلب: 313352

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/313352/تعهد-مقتدی-صدر-تشکیل-دولت-اکثریت-ملی

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir