به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۱۰/۱۳ ساعت ۰۹:۳۰
کد مطلب : ۳۱۴۰۸۳

پیامد‌های آخر زمانی رویارویی امریکا و چین

پیامد‌های آخر زمانی رویارویی امریکا و چین
گروه بین الملل: "هنری کیسینجر" وزیر خارجه اسبق امریکا نسبت به پیامد‌های بدتر شدن رابطه امریکا و چین هشدار داده است. او گفته است: "برای نخستین بار در تاریخ بشر، بشریت این ظرفیت را پیدا کرده که خود را در بازه زمانی محدودی منقرض کند".
 کیسینجر درباره خطرات آخر زمانی در صورت بروز درگیری بین امریکا و چین هشدار داده است. کیسینجر روز جمعه در مجمع سدونا در انستیتو مک کین در مورد مسائل جهانی صحبت کرد و گفت که تیرگی روابط با چین بزرگترین مشکل برای امریکا و بزرگ‌ترین مشکل برای جهان است. او افزود: "اگر نتوانیم این مسئله را حل کنیم خطر آن وجود دارد که در سراسر جهان نوعی جنگ سرد بین چین و امریکا رخ دهد".او در این مجمع گفت در حالی که سلاح‌های هسته‌ای در طول جنگ سرد بین امریکا و اتحاد جماهیر شوروی ظرفیت وارد ساختن خسارات گسترده‌ای را داشتند فناوری هسته‌ای و قابلیت‌های هوش مصنوعی که اکنون امریکا و چین در اختیار دارند از این ظرفیت برای تخریب فراتر رفته اند.
کیسینجر در این مجمع افزود: "ما فناوری قدرتمندی را توسعه داده ایم که فراتر از آن چیزی است که هر کسی ۷۰ سال پیش حتی تصور آن را می‌کرد. اکنون به موضوع هسته‌ای مسئله فناوری پیشرفته نیز اضافه می‌شود که در حوزه هوش مصنوعی در ذات خود مبتنی بر آن است که انسان شریک ماشین‌ها می‌شود و ماشین‌ها می‌توانند قضاوت خود را توسعه دهند. در نتیجه، در یک درگیری نظامی بین قدرت‌ها دارای فناوری پیشرفته اهمیت بسیار زیادی وجود دارد".کیسینجر اشاره کرد علیرغم آن که اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ سرد از قدرت نظامی گسترده‌ای برخوردار بود، چین از قدرت اقتصادی و تخصص فنی بیشتری برخوردار است.
او گفت: "اتحاد جماهیر شوروی هیچ ظرفیت اقتصادی‌ای نداشت. آنان از ظرفیت فناوری نظامی برخوردار بودند. شوروی برخلاف چین از ظرفیت فناوری توسعه یافته برخوردار نبود. چین علاوه بر آن که یک قدرت نظامی قابل توجه است، یک قدرت اقتصادی بزرگ محسوب می‌شود".کیسینجر در فاصله سال‌های ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۷ میلادی به عنوان وزیر خارجه دولت‌های "ریچارد نیکسون" و "جرالد فورد" روسای جمهوری اسبق امریکا فعالیت کرد. او معمار استراتژی‌ای بود که امریکا را به بهبود روابط با چین و تعمیق شکاف بین چین و شوروی دو رقیب وقت امریکا سوق داد.
این پیرمرد ۹۷ ساله به عنوان یکی از تاثیرگذارترین چهره‌ها در سیاست خارجی در نیم قرن اخیر قلمداد می‌شود اگرچه از سوی طیفی به دلیل زمینه سازی سیاست نظامی ایالات متحده در طول جنگ ویتنام و حمایت آن از دیکتاتوری‌های راستگرا در آمریکای جنوبی در طول دهه ۱۹۷۰ مورد انتقاد قرار می‌گیرد.


 
برچسب ها: چین
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها