دریافت لینک صفحه با کد QR
۱۰ کشور با بیشترین آمار بیخانمانها
14 دی 1400 ساعت 17:17
گروه جامعه: ر اوایل ماه فوریه سال ۲۰۲۰ میلادی و قبل از شروع پاندمی کووید-۱۹ در جهان، سازمان ملل متحد (UN) اولین قطعنامه را برای تعریف بی خانمانی تصویب کرد.به گزارش ایسنا، این قطعنامه شامل یک مشوق رسمی و کتبی برای کشورهای عضو به منظور جمع آوری داده ها و اطلاعات معتبر در مورد پدیده بی خانمانی است.
قطعنامه سازمان ملل متحد نقش کمیسیون آمار این سازمان را تقویت و بر «نیاز به انجام تلاش های هماهنگ برای شناسایی افراد بی خانمان» تأکید می کند.
بنابر گزارش سازمان غیردولتی "فاموین" که یک اتحاد جهانی در حوزه پدیده بیخانمانی است، این قطعنامه در پایان پنجاه و هشتمین جلسه کمیسیون توسعه اجتماعی به تصویب رسید که بر در دسترس بودن مسکن مقرون به صرفه و حمایت اجتماعی برای همه افراد و تلاش برای رسیدگی به بی خانمانی متمرکز است.بنابر این گزارش در ادامه به مهمترین نکات اجمالی این قطعنامه در مورد پدیده بی خانمانی خواهیم پرداخت:
- این قطعنامه خاطر نشان می کند که بی خانمانی صرفاً مسأله کمبود مسکن نیست بلکه اغلب با فقر، عدم اشتغال و دسترسی به زیرساخت ها و همچنین سایر مسائل اجتماعی مرتبط است که احتمالا باعث از دست دادن خانواده و احساس تعلق افراد در جامعه میشود.
- همچنین این قطعنامه یادآور می شود که بی خانمانی می تواند ناشی از شرایط خانوادگی، شخصی و بحران های اقتصادی باشد که شماری از این مشکلات عبارتند از: اختلالات روانی، فروپاشی خانواده، طلاق، جدایی و ترک، خشونت خانگی و کودک آزاری.
- این قطعنامه کشورهای عضو را تشویق میکند تا دسترسی مقرون به صرفه و عادلانه به خدمات اساسی، به ویژه آموزش رسمی و غیر رسمی و با کیفیت را در همه سطوح از جمله برنامههایی که برابری و شمول را از طریق تأیید کرامت اساسی افراد انسانی و مراقبتهای بهداشتی ترویج میکنند، ارتقا دهند.
- این قطعنامه در عین حال دولتهای ملی و محلی را تشویق میکند تا دسترسی به مسکن ارزان قیمت را از طریق اقدامات حمایتی اجتماعی از جمله حمایت اجتماعی از هر دو طرف تقاضا و عرضه و با رفع موانع قانونی و سیاستی برای دسترسی برابر و بدون تبعیض به مسکن مناسب را بهبود بخشند.
- همچنین بر لزوم هماهنگی بهتر سیاستها و اقدامات حمایت اجتماعی با برنامههای کاهش فقر و سایر سیاستهای اجتماعی نیز تاکید می کند.
- این قطعنامه مجدداً تأکید می کند که همکاری بین المللی، نقش اساسی در کمک به کشورهای در حال توسعه از جمله کشورهای کمتر توسعه یافته و کشورهای جزیره ای کوچک و در حال توسعه دارد به طوری که این امر می تواند باعث تقویت ظرفیت انسانی، نهادی و فناوری آنها در رفع یا دست کم کاهش پدیده بی خانمانی در جهان شود.
فهرستی از ۱۰ کشور جهان با بیشترین آمار افراد بی خانمان
سازمان بینالمللی "اسکان برای بشریت" که مقر آن در ایالات متحده است و در بیش از ۷۰ کشور جهان فعالیت دارد، جمعیت بیخانمانهای کشورهای مختلف را بنابر آخرین آمارهای دولتی بهروز شده که از سوی هر یک از این کشورها ارائه میشود، ثبت و منتشر میکند.
بنابر گزارش این سازمان عمومی و غیرانتفاعی، کشورهای جهان تعاریف مختلفی را از پدیده بی خانمانی دارند که همین امر مقایسه آن ها را از نظر تعداد افراد بی خانمان پیچیده می کند.بنابر گزارشها، آمار زیر تعداد افراد بی خانمان در هر شب در ۱۰ کشوری است که طبق آخرین دادههای ثبت شده، بیشترین شمار بیخانمانها را تا سال مذکور داشتهاند:
* نیجریه: ۲۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر (آمار به روز شده در سال ۲۰۰۷ میلادی)
* مصر: ۱۲ میلیون نفر (آمار به روز شده در سال ۲۰۱۳ میلادی)
* اندونزی: سه میلیون نفر (آمار به روز شده در سال ۲۰۰۴ میلادی)
* چین: دو میلیون و ۵۷۹ هزار نفر (آمار به روز شده در سال ۲۰۱۱ میلادی)
* هائیتی: دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر (آمار به روز شده در سال ۲۰۱۰ میلادی)
* هند: یک میلیون و ۷۷۰ هزار نفر (آمار به روز شده در سال ۲۰۱۱ میلادی)
* زیمبابوه: یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر (آمار به روز شده در سال ۲۰۱۳ میلادی)
* هندوراس: یک میلیون نفر (آمار به روز شده در سال ۲۰۱۳ میلادی)
* آلمان: ۶۵۰ هزار نفر (آمار به روز شده در سال ۲۰۱۹ میلادی)
* ایالات متحده: ۵۶۷ هزار و ۷۱۵ نفر (آمار به روز شده در سال ۲۰۱۹ میلادی)
کد مطلب: 314438
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir