در مصرف این خوراکیهای خوشمزه احتیاط کنید
17 دی 1400 ساعت 9:56
گروه علمی: مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: الگوی غذایی مناسب، یعنی الگویی که در آن مصرف قند، نمک و چربی کم باشد. دکتر زهرا عبداللهی گفت: مصرف زیاد مواد قندی همانند نوشابهها و شیرینیها میتواند سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود؛ بنابراین، باید از مصرف زیاد و بی رویه مواد قندی و شیرین پرهیز کنیم.
وی ادامه داد: مردم ما بیش از ۲ برابر مقدار توصیه شده نمک مصرف میکنند، میزان مجاز روزانه به طور متوسط ۵ گرم است. مصرف نمک زیاد از راههای مختلف همچون نمک پنهان در انواع فست فودها و سسها است. از سوی دیگر افراط در مصرف غذاهای چرب و پر ادویه که معمولا هضم سنگینی دارند و حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای ترانس هستند هم عاملی برای تضعیف سیستم ایمنی دارد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به کاهش میزان نمک در نان، گفت: مطالعات نشان میدهد که مردم به طور متوسط روزانه ۳۰۰ گرم نان مصرف میکنند و میزان نمک در آن حدود ۲.۳ درصد بود که با روزی ۳۰۰ گرم مصرف نان حدود ۶ گرم نمک فقط با نان وارد بدن میشد و اکنون با استانداردسازیهای صورت گرفته، این عدد به کمتر از یک درصد رسیده است.
عبداللهی افزود: دقت در مصرف مواد غذایی و استفاده از غذاها و نوشیدنیهایی که قند، چربی و نمک کمتری دارند، سبب میشود که بدن بتواند مقاومت بهتری در برابر انواع بیماریها داشته باشد.وی ادامه داد: باید با رعایت تعادل و تنوع غذایی، وزن بدن را کنترل کرد؛ زیرا افراد چاق معمولا احتمال بیشتری برای ابتلا به کرونا دارند و در صورت ابتلا نیز شدت بیماری در آنها بیشتر است و دوره بهبودی نیز بیشتر به طول میانجامد؛ بنابراین، در کنار کاهش مصرف قند، نمک و چربی و مصرف بیشتر سبزیها و میوهها به میزان ۴۰۰ گرم در روز، کنترل وزن بدن را باید در برنامه غذایی گنجاند؛ با این توصیهها میتوان به مقاومت بدن کمک کرد.
کد مطلب: 314776