گروه اقتصادی: ارزهای دیجیتال در یک سال اخیر الویت سرمایهگذاری مردم و شرکتها خصوصی در سراسر جهان بوده و افزایش بیسابقه ارزش بازار رمزارزها گواهی بر این مسئله است.افزایش سرمایهگذاری افراد حقیقی و حقوقی در بازار رمزارزها باعث شد تا کمسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا رمزارزها را به عنوان یک طبقه دارایی پرریسک به رسمیت بشناسد.
در سال ۲۰۲۱ ارزهای دیجیتال از جمله بیتکوین به دلیل تاییدیه سازمانی، تبلیغات زیاد، تمایل مردم به دارایی دیجیتال و تورم در دوران همهگیری کویید۱۹ باعش شد تا بیتکوین رشد زیادی داشته باشد.رشد بیسابقه ارزهای دیجیتال در حالی بود که طلا و بازارهای سنتی رشد ناچیزی داشتند.
ضعف اساسی بیتکوین
ضعف اساسی بیتکوین نوسان شدید است.در سال ۲۰۱۷ بیتکوین حدود ۸۰ درصد از سقف تاریخی خود ریزش کرد و رشد بازار در سال ۲۰۲۰ دوباره شروع شد.حتی در ماه می سال ۲۰۲۱ ارزش بیتکوین بیش از ۵۳ درصد ریزش کرد.
بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار رمزارزها عقیده دارد افزایش تعداد سرمایهگذاران و افزایش عمق بازار میتواند باعث شود تا نوسان بیتکوین کاهش پیدا کند اما این موضوع هنوز ثابت نشده است.قضاوت در این مورد که بیتکوین میتواند محافظ خوبی در برابر تورم باشد هنوز زود است چون مردم و شرکتهای سرمایهگذاری بیتکوین را به عنوان این دارایی ذخیره ارزش نمیشناسند و بیتکوین هنوز ابزاری برای سرمایهگذاری است.
پذیرایی از ثروتمندان
محبوبیت ارزهای دیجیتال باعث شده تا ثروتمندان به سمت این نوع دارایی گرایش بیشتری داشته باشند.براساس گزارشها ۷۲ درص از مشاوران سرمایهگذاری به مردم توصیه میکنند ارز دیجیتال بخرند.گزارشها حاکی از آن است که ثروتمندان جوان در سراسر دنیا به خرید ارزهای دیجیتال روی آوردند و سرمایهگذاری نهادی در بازار به اوج رسیده است.
میلیاردرهای عاشق بیتکوین
پل تودور، میلیاردر والاستریت، جک دروسی، مدیرعامل توئیتر، ایلان ماسک، مورگان استنلی، گلدمنساکس، مارککوبان، مالک باشگاه بسکتبال دالاس و …. همگی از جمله کسانی هستند که در سال ۲۰۲۱ رمزارزها خریدید و این دارایی را تبلیغ کردند.اینکه ثروتمندان بیتکوین بخرند و بیتکوین به قدری گران شود که سرمایهگذاران حقیقی دیگر به سمت این ارز نروند با ذات بازار رمزارزها مغایرت دارد.بزرگترین خطر برای بیتکوین این است که این ارز در دست افراد خاصی باشد و از دست مردم خارج شود.