گروه علمی: به گفته متخصصان تغذیه غلات از منابع با ارزش تامین کننده انرژی، بخشی از پروتئین موردنیاز برخی ویتامینهای ضروری و بعضی املاح مهم برای بدن هستند.
مطالعات محققان نشان میدهد هرچند غلات با انرزی هستند اما متاسفانه در غلات به ویزه پوسته آنها موادی به نام "فیتات" وجود دارد که جذب آهن را در بدن بسیار کم میکند. بررسیها نشان میدهند اگر نانهای سبوسدار و به طور کلی هر نانی به خوبی خمیر آن تخمیر نشده باشد مقدار جذب املاح در آن به حداکثر میرسد.
گفتنی است در بین نانها، نان لواش و نان باگت "جذب آهن" را در بدن کمتر میکنند و باعث کوتاهی قد کودکان میشوند و مصرف نانهایی که به خوبی تخمیر نشدهاند به علت مداخله نامناسب در جذب املاح و به ویژه روی باعث کوتاهی قد شده و این مشکل را تشدید میکنند. نتایج مطالعات نشان میدهند کودکان باید گوشت را دو برابر نانها مصرف کنند و از نان سنگگ بربری و تافتون به جای لواش استفاده کنند.