گروه علمی:برخی دمنوشها به لطف ترکیبات گیاهی میتوانند متابولیسم را بهبود بخشند و به کاهش وزن کمک کنند.انواع چای حاوی ترکیبات شیمیایی با خواص آنتیاکسیدانی هستند که میتوانند متابولیسم را با تحریک بدن برای شکستن سریعتر چربیها و سوزاندن کالری بیشتر افزایش دهند.چای حاوی چهار نوع کاتچین است: اپیکاتچین (EC)، اپیگالوکاتچین (EGC)، اپیکاتچین گالات (ECG) و اپیگالوکاتچین گالات (EGCG). از میان این چهار مورد، EGCG بیشترین سهم را در بسیاری از مزایای سلامتی چای دارد.
چای سبز
بیشتر مکالمات در مورد تاثیر چای بر کاهش وزن معمولاً با چای سبز شروع میشود و دلیل خوبی هم دارد. محققان بارها ارتباط بین نوشیدن چای سبز و داشتن دور کمر کوچکتر را مشاهده کرده اند. اثرات کالریسوزی چای سبز ممکن است ناشی از اثرات توامان EGCG و کافئین باشد.علاوه بر این، EGCG و کافئین موجود در چای سبز ممکن است به طور خاص سلولهای چربی را هدف قرار دهند. EGCG میتواند رشد سلولهای چربی (که به آن آیدیوژنز نیز میگویند) را مهار کند؛ بنابراین بدن سلولهای چربی جدید تشکیل نمیدهد.
چای سیاه
این نوع چای در حالی که حاوی EGCG است، منبع بهتری از تافلاوین که نوعی پلیفنول است نیز محسوب میشود. پلیفنولهای موجود در چای سیاه ممکن است موجب کاهش دریافت کالری و کاهش جذب چربیها و کربوهیدراتها شوند. پلیفنولها همچنین ممکن است باعث بهبود تنوع باکتریهای خوب روده شوند که خود سدی برای ابتلا به چاقی است.
چای سفید
بر اساس بررسیهای گذشته، در مورد چای سفید کمترین فرآوری انجام می شود. به همین دلیل مقدار زیادی مواد ضدالتهابی دارد. انواع آنتیاکسیدانها و EGCG، این چای را به یکی دیگر از دمکردههای بالقوه مفید برای کاهش وزن تبدیل میکند. چای سفید برای سرعتبخشیدن به تجزیه سلولهای چربی و جلوگیری از تشکیل سلولهای جدید چربی مفید است.
چای ترش
این چای ترش و تند حاوی کاتچین EGCG است و نشان داده شده که به کاهش فشار خون و کلسترول کمک میکند. همچنین ممکن است این نوع چای به شما کمک کند وزن خود را در سطح سالمتری نگه دارید. هیبیسکوس تولید آمیلاز را که در جذب کربوهیدراتها و نشاسته نقش دارد، مهار میکند.البته بهگفته متخصصان تغذیه هیچ اکسیر جادویی برای کاهش وزن وجود ندارد. نوشیدن چای میتواند به بهبود هیدراتاسیون و افزایش متابولیسم کمک کند، اما برای مدیریت وزن، باید رژیم غذایی و سبک زندگی را تغییر دهید.