به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۷:۵۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۱۱/۱۰ ساعت ۱۸:۰۶
کد مطلب : ۳۱۸۵۷۵

مصرف ویتامین D، امروز ضرورتی‌تر از همیشه!

مصرف ویتامین D، امروز ضرورتی‌تر از همیشه!
گروه علمی: کمبود ویتامین دی بعد از همه گیری کرونا به‌طور چشمگیری در سطح جهان بیشتر شده است.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که گاهی در خانه بیش‌ازحد بداخلاق یا کم‌حوصله باشید؛ پزشکان سراسر جهان، کمبود ویتامین دی را دلیل چنین مشکلاتی می‌دانند. همه‌گیری کرونا تاثیر بسزایی در خانه‌نشین شدن مردم و دوری از آفتاب داشت و در ادامه شروع زمستان و جهش دیگر ویروس، مردم را مجبور به خانه ماندن کرد و حالا پزشکان بیش از همیشه به اهمیت ویتامین دی در بدن تاکید می‌کنند. طبق مطالعه سازمان بررسی سلامت و تغذیه، در سال ۲۰۱۸ کمبود میزان ویتامین دی، از مدت‌ها قبل از شروع کوید ۱۹ مشهود بود، اما حالا کمبود این ویتامین به‌طور چشمگیری در سطح جهان بیشتر شده است و این کمبود نارسایی‌ها و ابتلا به بیماری‌های دیگر را به‌شدت افزایش می‌‌دهد.
ویتامین دی به‌طور طبیعی با جذب پرتو‌های فرابنفش نور خورشید از طریق پوست در بدن تولید می‌شود. وجود ویتامین دی برای جذب کلسیم در استخوان‌ها بسیار ضروری است. دکتر ریچارد لی، متخصص غدد دانشگاه دوک در این مورد می‌گوید: با افزایش سن، سطح ویتامین دی کاهش می‌یابد و این کاهش به‌شدت در پوکی استخوان و افزایش خطر شکستگی استخوان‌ها تاثیر دارد. این موارد برای یک فرد مسن، ویرانگر است.
 دکتر گونارسدوتیر، استاد علوم تغذیه دانشگاه ایسلند، جغرافیا را عاملی مهم برای جذب این ویتامین می‌داند. به زبانی ساده‌تر، جوامعی که در طول سال بیشتر در معرض نور خورشید قرار دارند، بدنشان راحت‌تر ویتامین دی را تولید می‌کند. دکتر گونارسدوتیر گفت: ما در زمستان ایسلند، آفتاب چندانی نداریم، برای همین به مردم توصیه می‌کنیم مکمل ویتامین دی یا روغن کبد ماهی مصرف کنند‌. البته اگر ذائقه شما با طعم روغن کبد ماهی میانه خوبی ندارد، اضافه کردن زنجبیل یا رازیانه را امتحان کنید.
آقای گیسلی مت، سرآشپز و نویسنده کتاب آشپزی، روغن کبد ماهی را طعمی اکتسابی توصیف می‌کند و می‌گوید این رژیم غذایی سرشار از ماهی است که ما را از زمستان‌های سرد و تاریک در ایسلند عبور می‌دهد. فهرست غذاهای زمستانی من شامل بسیاری از ماهی‌های روغنی مثل سالمون، قزل‌‌آلا، ساردین، اره‌ماهی و ماهی تن است و البته جگر گاو و زرده تخم‌مرغ نیز اهمیت بسیاری دارند. اما قارچ‌ها را نباید دست‌کم گرفت. قارچ‌ها تنها منبع گیاهی ویتامین دی محسوب می‌شوند، به‌خصوص اگر در معرض نور خورشید رشد کنند.
ویتامین دی که یک ویتامین محلول در چربی است با مصرف غلات، شیر و آب‌پرتقال در دستگاه گوارش جذب می‌شود. دکتر لی و گونارسوتیر هر دو شکل مصرف ویتامین دی از‌جمله غذاهای غنی‌شده و مکمل‌ها و در معرض نور خورشید قرار گرفتن را توصیه می‌کنند.
 
برچسب ها: ویتامین D
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها