تمام آدم معروفهای ایرانی که جوانمرگ شدند
15 بهمن 1400 ساعت 10:13
گروه فرهنگی: این مطلب درباره آن دسته از مشاهیر ایرانیست که در جوانی فوت کردند، طبعا خیلیها را در این فهرست نگذاشتیم، اصلا متاسفانه آنقدر جوانمرگ داشتیم که کار یکی دو مطلب نیست، البته بهانه این مطلب سالمرگ فوت علی انصاریان است.
علی انصاریان - در ۴۳ سالگی
انصاریان در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داد، مرگی سخت و هنوز هم غیرقابل باور.او تجربه بازی در هر دو تیم پرسپولیس و استقلال را داشت در روزگار جوانی به نماد تعصب هواداران پرسپولیس تبدیل شده بود، بعدتر با ورودش به دنیای اجرا و بازیگری آن وجه طنازانه خودش را نشان داد و به سرعت محبوب شد. وجوه انرژیک کاراکتر او آن قدر طرفدار داشت که باور مرگش را دشوارتر کرده.
پرویز فنیزاده - در ۴۲ سالگی
استعداد ناب و خالص و نجیب که شاید باید میماند و یک کارنامه کمنقص از خودش به جا میگذاشت اما خب مرگ اینبار بیرحمتر از همیشه بود. ایفای نقش یک روشنفکر پرحرف و مخالفخوان در «خشت و آینه» ساخته ابراهیم گلستان نخستین حضور فنیزاده در جلو دوربین فیلمبرداری است. فنیزاده پس از بازی کوتاه دیگری در فیلم گاو، در فیلم رگبار و سپس تنگسیر به ایفای نقش پرداخت.پرویز فنیزاده هم چنین در دو مجموعه تلویزیونی دایی جان ناپلئون به نقش «مش قاسم» و سلطان صاحبقران در نقش «ملیجک» استعداد خود را نشان داد. فنیزاده پنجم اسفند ۱۳۵۸ درگذشت. دختر او دنیا فنی زاده نیز بازیگری و کاردر سینما و تئاتر و تلویزیون و البته جوانمرگی را را از پدرش به ارث برد و با بازی وعروسک گردانی کلاه قرمزی نامش را برجسته ساخت. دنیا فنیزاده در سن ۴۹ سالگی به دلیل ابتلاء به سرطان درگذشت.
افشین یداللهی - در ۴۹ سالگی
یداللهی کار حرفهای خود در ترانهسرایی را در سال ۱۳۷۶ شروع کرد. افشین یداللهی همچنین با خوانندگان مطرح موسیقی ملی و پاپ در آلبومهای مختلف همکاری کرده است. ترانه سریال «شب دهم» ساخته حسن فتحی از جمله معروفترین ترانههایی است که با آهنگسازی فردین خلتعبری و صدای علیرضا قربانی شهرت بسزایی یافت. افشین یداللهی هنگام بازگشت از هشتگرد به تهران بر اثر سانحه تصادف اتومبیل درگذشت. مرگی تراژیک که بازتاب زیادی هم داشت.
غزاله علیزاده - در ۴۷ سالگی
مورد جنجالی این فهرست که برخی خوانشهای غیرمنصفانه حتی مرگش را هم در انزوا قرار دادند.«غزاله علیزاده» صاحب رمان مشهور دو جلدی «خانه ادریسیها». اولین مجموعه داستانی علیزاده «سفر ناگذشتنی» نام داشت که در سال ۱۳۵۶انتشار یافت. غزاله علیزاده با آگاهی از بیماری سرطان در روستای جواهرده خود را حلقآویز کرد.درباره علیزاده، رابطه او با کامران(مرتضی) آوینی از جمله نکات همیشه قابل بحث بوده.
بهنام صفوی - در ۳۶ سالگی
بهنام صفوی با «عشق من باش» معروف شد در سال عجیب ۸۸. او سه آلبوم دیگر و بیش از ۲۰ تکآهنگ به بازار ارائه داد و برای بسیاری از دوستان و همکارانش کار تنظیم و آهنگسازی کرد. این خواننده جوان موسیقی پاپ سال ۹۲ یک عمل سخت جراحی مغز را پشت سر گذشت و چهارمین و آخرین آلبوم خود یعنی «معجزه» را در دوران نقاهت پس از بیماری به بازار فرستاد.
مهرداد میناوند - در ۴۵ سالگی
مهرداد میناوند در طول بیش از ۷ سال حضور در تیم ملی، در ۶۷ مسابقه برای تیم ملی فوتبال ایران به میدان رفت. او از نسل بیتکرار 98 بود، هنوز آن تصویر شکرگذاریاش در اذهان مانده در تیم حاجی مایلی. او برای باشگاههای مختلفی از جمله پرسپولیس، اشتورم گراتس، الشباب و سپاهان بازی کردهاست. او بازیکن محبوب پرسپولیسیها بود، چه در تیم استانکو و چه حتی در تمام سالهایی که در اروپا بازی میکرد و به سطح اول فوتبال رسید، بعدتر البته با کریخوانیهایش و کاراکتر بذلهگویی که داشت محبوبتر شد و مرگ امان نداد که نداد.
پیمان ابدی - در ۳۷ سالگی
«پیمان ابدی» مسئول طراحی و کارگردانی حرکات اکشن بسیاری از طرحهای سینمایی و تلویزیونی بود. بدلکاری مجموعههای تلویزیونی آلمانی هشدار برای کبری ۱۱ و پلیس موتورسوار از جمله سوابق هنری آن مرحوم است. ابدی به زبانهای آلمانی، ایتالیایی، اسپانیایی و انگلیسی تسلط داشت و در رشته روانشناسی ورزشی تا دوره دکتری تحصیل کرده بود.
صادق هدایت - در ۴۹ سالگی
صادق هدایت، یکی از پایهگذاران داستاننویسی مدرن ایران بود. او از پیشگامان داستان نویسی معاصر محسوب میشود. وی با قلم متفاوت و شگفتانگیز خود، تاثیری عمیق بر جریان روشنگری ایران، در بحبوحه استبدادزدگی و سنتهای دوران خویش داشت. آخرین روزهای زندگی هدایت در پاریس و در آپارتمانی اجارهای گذشت. وی در این ایام داستانهای ناتمام و چاپنشده خود را سوزاند و سرانجام در ۱۹ فروردین ماه ۱۳۳۰، با باز گذاشتن شیر گاز و پوشاندن منافذ در و پنجره، به زندگی خود پایان داد. مرگ او بحثقبرانگیزترین مرگ معاصر است، یک خودکشی همچنان مفتوح!
پوپک گلدره - در ۳۴ سالگی
پوپک گلدره دریای محبوب بچههای دهه ۶۰ و ۷۰ است که روزهایشان با خاطرات زیبای دریا و لحن شیرینش سپری شد. نقطه عطف کارنامه بازیگری پوپک گلدره مربوط به بازی او در سریال دنیای شیرین دریا و نقش ماندگار دریا بود. دریا دختر نوجوان مجموعه به یادماندنی و نوستالژیک دنیای شیرین دریا بود که با خاطرات شیرینش شخصیتی را رقم زد که تا سالهای سال هم از ذهن مخاطبش فراموش نمیشود. آخرین حضور پوپک گلدره با بازی در سریال نرگس بود که تا پایان ساخت فرصت حضور در آن را نداشت، اتفاقی تازه را در کارنامهی کاری خود رقم زد، او تنها سه ماه در سریال ۹۰ قسمتی نرگس به کارگردانی سیروس مقدم بازی کرد.
صمد بهرنگی - در ۲۹ سالگی
بهرنگی در ۱۹ سالگی اولین داستانش با نام عادت را نوشت. یک سال بعد داستان تلخون را که برگرفته از داستانهای آذربایجان بود با نام مستعار «ص. قارانقوش» در کتاب هفته منتشر کرد. بعدها از بهرنگی مقالاتی در روزنامه «مهد آزادی»، توفیق و ... به چاپ رسید. صمد بهرنگی در ۹ شهریور سال ۱۳۴۷ در رود ارس و در ساحل روستای شامگوالیک غرق شد و جسدش را ۱۲ شهریور در نزدیکی پاسگاه کلاله در چند کیلومتری محل غرق شدنش از آب گرفتند. حدود یک ماه قبل از مرگ صمد بهرنگی، کتاب ماهی سیاه کوچولو چاپ شد و مورد اقبال مردم ایران و جهان قرار گرفت. او در میان متفکران چپ همچنان الهامبخش است.
هایده - در سن ۴۷ سالگی
«هایده» یکی از محبوبترین خوانندگان معاصر ایران بود و همچنان است. او فعالیت خود را در سال ۱۳۴۷ در برنامه گلهای رادیو تهران با اجرای ترانه «آزاده» آغاز کرد. موسیقی این اثر را علی تجویدی و شعر آن را رهی معیری نوشته بود. پس از چند سال هایده از «گلها» فاصله گرفت و همکاری خود را با گروه دیگری از آهنگسازان و ترانه سرایان در زمینه موسیقی پاپ ادامه داد.از مشهورترین آثار او در این دوره باید به «سوغاتی» اشاره کرد؛ با شعری از اردلان سرفراز، موسیقی از محمد حیدری و تنظیم ارکستر از ناصر چشم آذر. کمی پیش از وقوع انقلاب اسلامی هایده راهی لندن شد و پس از چند سال زندگی در این شهر در ۱۳۶۱ برای ادامه فعالیت به لسآنجلس رفت. در آخرین شب زندگیاش در حومه سان فرانسیسکو برنامه داشت و فردای آن روز در سی ام دیماه ۱۳۶۸ بر اثر سکته قلبی درگذشت.
غلامرضا تختی - در ۳۷ سالگی
غلامرضا تختی در روز پنجم شهریور سال ۱۳۰۹ در خانوادهای متوسط و مذهبی در محله خانیآباد تهران به دنیا آمد.غلامرضا، ورزش را از نوجوانی آغاز کرد. ورزش ابتدا برای او نوعی تفنن و سرگرمی بود. در همان اوان، خیال قهرمان شدن، مدتی او را به وسوسه انداخت اما از همان نوجوانی که تازه به فکر باشگاه رفتن افتاده بود، اعتقاد داشت که ورزش برای تندرستی و سلامت جان و تن هر دو لازم است.درخشش خیره کننده تختی در رقابتهای کشتی هلسینکی که در نخستین حضور او در مسابقههای قهرمانی جهان در فاصله کمتر از دو سال از ورودش به میادین ورزشی داخلی اتفاق افتاد، بیش از هر چیز نمایانگر ایمان و تلاش و اراده کم نظیر تختی و همچنین استعداد و مهارت فوق العاده او در زمینه کشتی بود. تختی در آبان ۱۳۴۵ زندگی مشترک خود را با همسرش آغاز کرد؛ که حاصل آن تولد بابک در سال ۱۳۴۶ بود. خبر درگذشت جهان پهلوان - پس از گذشت چهار ماه از تولد فرزندش - همه را در اندوهی عظیم فرو برد.
کد مطلب: 319353