کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

آنچه از کرونای اومیکرون نمی‌دانید

اومیکرون ۶۰ جهش ژنتیکی داشته است

15 بهمن 1400 ساعت 17:51


گروه علمی: با شیوع سویه اومیکرون خطر «ابتلای مجدد» به کرونا ۱۶ برابر بیشتر از سویه‌های قبلی از جمله دلتا شده است. بی‌بی‌سی در گزارشی اعلام کرده در دوره شیوع اومیکرون تعداد افرادی که بیش از یک بار تست کرونای آن‌ها مثبت شده افزایش یافته است. در بریتانیا بیش از نیم میلیون مورد ابتلا به ثبت رسیده که از ابتدای شیوع کرونا تا امروز بیش از یکبار به کرونا مبتلا شده‌اند. با این حال بی‌بی‌سی بعد از بررسی داده‌های منتشر شده گفته تعداد ابتلای مجدد به کرونا نسبتا پایین بوده است. از بین ۱۴.۸ میلیون نفر مبتلا به کرونا در کل انگلیس از ابتدای شیوع کرونا تا امروز تنها ۴ درصد بیش از یک بار به کرونا مبتلا شده‌اند، اما ظاهرا تعداد این افراد از زمان شروع موج اومیکرون در ماه دسامبر به شدت رو افزایش بوده است.

گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت که اواخر سال ۲۰۲۱ (دی ماه) منتشر شده بود نشان می‌دهد ۳۸ کشور تا کنون درگیر سویه اومیکرون شده‌اند. از زمان انتشار این گزارش اومیکرون با سرعت بالایی در جهان شیوع پیدا کرده و تعداد کشته‌ها بار دیگر رکورد زده است. آمار‌ها نشان می‌دهد قله مرگ و میر روزانه اومیکرون در کشور‌های اروپایی و آمریکا از قله مرگ و میر روزانه در زمان شیوع سویه دلتا بالاتر بوده است. دلیل این مساله افزایش قابل توجه تعداد مبتلایان است. چراکه همچنان گزارش‌ها نشان می‌دهد ابتلا به اومیکرون در غالب موارد خفیف‌تر از ابتلا به دلتا بوده است.

یافته‌های موسسات مطالعاتی آفریقای جنوبی نشام می‌دهد احتمال ابتلای مجدد به کرونا توسط سویه اومیکرون ۲.۴ برابر سایر پیک‌های کروناست. نتیجه مطالعات اولیه در انگلیسی و آفریقای جنوبی نشان می‌دهد تعداد بستری‌ها در زمان پیک ابتلا به اومیکرون بین ۳۰ تا ۷۰ درصد از تعداد بستری شدگان در زمان شیوع سایر سویه‌های کرونا کمتر بوده است. با این وجود به دلیل شیوع بالای این سویه زنگ خطر برای کادر درمان به صدا در آمده است. تعداد بالای مبتلایان به زودی می‌تواند بار دیگر سیستم بهداشتی کشور‌ها را تحت فشار قرار دهد.

محمدرضا ناظر متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به خبرگزاری فارس گفته کرونا غیر قابل پیش بینی است کما اینکه درباره آلفا و بتا، می‌گفتند در خانه بمانید و جایی نروید و با هیچ کسی تماس فیزیکی نداشته باشید. درباره دلتا نیز شاهد تجربه متفاوتی بودیم و دیدیم چه فاجعه‌ای به وجود آمد، در آن برهه نیز می‌گفتند سریعاً برای معالجه به پزشک مراجعه کنید.

وی درباره علائم ابتلا به واریانت امیکرون، گفت: از آنجائیکه اومیکرون بیش از ۶۰ جهش ژنتیکی داشته است، علائم آن و رفتار آن در افراد، بسیار متغیر است، امروز بیماری مراجعه کرده بود که ابتدا با آبریزش بینی و سه هفته بعد از آن، علائم ریوی آن پدیدار شده بود، همان علائمی که در برخی مطالعات از آن صحبت می‌کنند.

این متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: در راستای مبارزه با همه گیری امیکرون در جامعه، باید متخصصان عفونی قاطعانه درمان‌های مؤثر ضد ویروس و ضد التهاب بیماران را شروع کنند، پیش از آن که تی ان اف آلفا آزاد شود و حملات مکرر سیستم ایمنی به ریه و دیگر ارگان‌های مختلف بدن اتفاق افتد.وی به برخی داروهای مقابله با کرونا اشاره و اظهار کرد: در مجموع سه دسته داروی ضد التهاب، ضد ویروس و ضد انعقاد داریم، این‌ها رکن اساسی و اصلی مقابله با کووید۱۹ را تشکیل می دهند و تا امروز تمامی مقالات بر این سه رکن اصلی تاکید دارند.

بر اساس یافته‌های محققان ایمنی ناشی از هر بار ابتلا به کرونا مانند یک دوز واکسن عمل میکند، اما با تغییراتی که در دو سال گذشته در رفتار ویروس مشاهده شده بهتر است زیاد به این گزارش‌ها دل ببندیم. مهمتر اینکه تعمدا نباید خودتان را در معرض ویروس قرار دهید به این امید که ایمنی پیدا خواهید کرد. هر بار ابتلای یک انسان به کرونا شانس جهش‌های ویروس را افزایش می‌دهد و این احتمال وجود دارد که چرخه ابتلا هیچ گاه متوقف نشود. برای دریافت آنتی‌بادی به واکسن‌ها اعتماد کنید.

بهترین درمان کرونا
متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری به نقش مهم پزشکان ایرانی در مواجهه با کرونا اشاره کرد و پزشکان ایرانی را موفق‌ترین کادر درمان در مواجهه با کرونا عنوان کرد و گفت:  تجربه ما نشان می دهد که پزشکان ما به خصوص متخصصان عفونی بهترین درمان کنندگان در سطح جهان هستند، از نظر علمی و تجربی، باید از این فرصت، کشور ما بهترین استفاده را ببرد.

وی یادآور شد: کوبا توانست با استفاده از ظرفیت پزشکان، خود را از تحریم‎ها نجات دهد و طی عملیاتی با نام معجزه، پزشکان خود را به کشورهای آمریکایی و همجوار فرستاد تا بتواند مانع بروز بیماری در آن مناطق شود، از این طریق خود را نیز از حصار تحریم نجات داد.وی تأکید کرد: ما درمقابله با کرونا حرف برای گفتن داریم، بیماران با کرونای شدیدی که تحت درمان پزشکان ایرانی بودند؛ کشورهای دیگر قادر به درمان با این کیفیت نبودند، خود بنده ۵ بیمار مبتلا به کرونای شدید بالای ۱۴۰ کیلوگرم با سطح اکسیژن زیر ۵۰ را داشته ام و توانسته ام جان آنها را نجات دهم، این یک افتخار برای کشور است.

اومیکرون ۶۰ جهش ژنتیکی داشته است
ناظر با بیان اینکه امیکرون تاکنون ۶۰ جهش ژنتیکی داشته است، اظهار کرد: در هفته اخیر میزان بستری های بیماران مبتلا به امیکرون در بیمارستان‌ها ۳ برابر افزایش یافته است.وی ادامه داد: براساس آخرین تئوری ها، میزان چرخش امیکرون در کشور بسیار بالاتر از دلتا است، برهمین اساس باید بگویم  تست‌های مخصوص امیکرون در کشور وجود دارد اما دستورالعملی صادر شده که مبنای انجام تستهای کرونا، همان تست‌های قبلی باشد و اگر تست پی سی آر مرسوم منفی بود با آن تست پی سی آر اومیکرون می توان گرفت.

این متخصص بیماری های عفونی، خاطرنشان کرد: واقعیت آن است که شیوع امیکرون در جامعه آنقدر افزایش یافته که باید تست‌های مخصوص امیکرون را داشته باشیم و روی پای خود بایستیم و این تست‌های کرونا را خودمان تولید کنیم، چرا که نتیجه آن ناکارآمد بودن تست‌های کرونا خواهد بود. باید فعلا روی تست‌های امیکرون در جامعه کار کنیم چرا که ۸۰ درصد ویروس‌های در حال گردش امیکرون است.وی درباره تست های رایگان کرونا، گفت: این تست‌ها هنوز در جامعه در جریان است اما حساسیت آن‌ها نسبت به شناسایی امیکرون بسیار کم است.


کد مطلب: 319479

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/319479/اومیکرون-۶۰-جهش-ژنتیکی-داشته

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir