گروه اقتصادی: عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه تحریمها در عقب نگه داشتن ما تاثیر داشته اما در جاهایی هم باعث رشد و خودباوری در صنعت شده است، درباره حضور چین در پروژههای نیروگاهی کشور گفت: چین کشوری است که با برنامهریزی کار کرده و با هر استانداردی توان اجرای پروژه دارد.
به گزارش ایلنا، فریدون عباسیدوانی درباره تاثیر لغو تحریم بر صنعت نیروگاهی کشور اظهار داشت: صنعت نیروگاهی کشور ما در دوران تحریم پیشرفت زیادی داشته است، اکنون متخصصان داخلی امکان ساخت تمامی تجهیزات مورد نیاز در این صنعت را داشته و دانش فنی لازم در کشور تولید میشود، درواقع کشور ما به عنوان یک کشور نیروگاهساز مطرح است. ولی مطمئنا نیروگاههای سطح دنیا از فناوری بالاتری برخوردارند و زمان میبرد که ما به این سطح برسیم، راندمان تولید برق نیروگاهی کشور بالا برود و در بخش کم کردن آلایندهها و تولید کربن به استاندارد مورد قبول دنیا برسیم یعنی با استفاده کمتر سوخت، برق بیشتری تولید شود.
وی با بیان اینکه ما نیاز داریم که با کشورهای دیگر در خرید دانش فنی و یا مشارکت در ساخت به تعامل برسیم، افزود: اکنون توانمندی کشور به حدی رسیده که بتوانیم با شرکتهای خارجی و موسساتی که دارای دانش فنی هستند وارد مذاکره و معامله شویم و رفع تحریمها کمک میکند که مسیر مذاکره راحتتر شده و پنهانی نباشد و هم اینکه تبادل پول و مسیر بانکی تسهیل شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه تحریمها در عقب نگه داشتن ما تاثیر داشته اما در جاهایی هم باعث رشد و خودباوری در صنعت ما شده است، درباره حضور چین در پروژههای نیروگاهی کشور گفت: چین کشوری است که با برنامهریزی کار کرده و با هر استانداردی توان اجرای پروژه دارد، در انتقال تکنولوژی و تولید دانش و تکنولوژی پیشرفت زیادی داشته و به لحاظ مدیریتی نیز خوب عمل کرده است، اما بستگی دارد که ما چه چیزی بخواهیم و چه میزان هزینه کنیم اکنون چین استاندارد اروپایی و امریکایی را رعایت میکند و در دنیا معامله میکند، ما هم باید از استاندارد برتر این کشور مطالبه کرده و بابت کالای مرغوبتر پول بپردازیم. اما شاهدیم بازرگانان و مدیران ما تکنولوژی پایینتر و با قیمت کمتر را وارد میکند که واکنش و تبعات منفی در پی داشته است.
اما واقعیت اینکه برای این کشور فرقی ندارد که چه کالایی را به چه کشوری بفروشد، در حالی که این کشور اکنون با اروپا و امریکا با قیمتهایی که در بازارهای این کشورها بهصرفه است، معامله میکند. وی در ادامه تاکید کرد: در هر حال ما باید توجه کنیم که نباید فقط به چین وابسته باشیم، همان میزان روسها هم از تکنولوژی خوبی برخوردارند. اما بعضا شاهدیم که جناحهای شرقستیز این مسئله را نفی میکنند، ما باید در عین اینکه نگاه به شرق داریم، غربیها را هم پای کار بیاوریم تا یک تعادل در تعامل با کشورها بوجود بیاید، نه غربی و نه شرقی باشیم و با هر دو در جهت حفظ مصلحت و منافع ملی کشور ارتباط داشته باشیم.