گروه جامعه: یک فوق تخصص عفونی اطفال، سرعت انتقال امیکرون را بین شش تا هشت برابر دلتاکرونا دانست و خاطرنشان کرد: اگر فردی در خانواده مبتلا به امیکرون شود، حتما سایر اعضا نیز آلوده می شوند؛ اگرچه فرد مبتلا ماسک داشته باشد، اما معمولا تا پتج روز افراد بهبود پیدا می کنند.
به گزارش ایسنا، دکتر سید علیرضا میرجوادی با بیان اینکه سویه امیکرون ویروس کرونا بیشتر از سویه های قبلی به ویژه دلتا مجاری تنفسی فوقانی را درگیر می کند، گفت: دلتاکرونا وارد بافت ریه می شد و ایجاد عفونت می کرد.
وی با بیان اینکه بیماران در سویه دلتا درگیری شدید ریوی و افت اشباع اکسیژن خون پیدا می کردند و نیازمند آی.سی.یو می شدند، اظهار کرد: امیکرون در بینی و حلق و گلو و حنجره تکثیر می شود و تمایل به درگیری بافت تحتانی تنفسی یعنی ریه ندارد لذا به صورت آبریزش بینی، سوزش گلو، درد گلو، سردرد و پری سینوس ها خودش را نشان می دهد.
این فوق تخصص عفونی اطفال، با اشاره به شباهت علائم اولیه ابتلا به امیکرون به سرماخوردگی، تصریح کرد: امیکرون خودش را به صورت یک سرماخوردگی معمولی نشان می دهد لذا با هرگونه علائم اقدامات ایزوله ضرورت دارد.میرجوادی، با بیان اینکه واکسن های کرونای موجود تا ۳۰ درصد بر روی امیکرون اثرگذار هستند، خاطرنشان کرد: اگرچه ایمنی زایی واکسن کرونا نسبت به امیکرون ۳۰ درصد بوده، اما افراد واکسن زده در صورت ابتلا به امیکرون دچار حالت خفیف بیماری می شوند و معمولا بعد از چهار تا پنج روز علائم بیماری از بین می رود.
وی در پاسخ به این سوال که «خطر امیکرن بیشتر چه افرادی را تهدید می کند؟»، عنوان کرد: افرادی که دارای بیماری های زمینه ای همچون دیابت و فشار خون و نارسایی های قلبی و کلیوی هستند و یا از شیمی درمانی ناشی از بدخیمی ها رنج می برند، سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و لذا نسبت به امیکرون حساس هستند؛ البته سیستم ایمنی ضعیف، افراد را در برابر انواع عفونت ها از جمله سویه های کروناویروس مستعد می کند.
این فوق تخصص عفونی کودکان، امیکرون را خوش خیم تر از فرم دلتا دانست؛ مگر در واکسن نزده ها و یادآور شد: افراد واکسن نزده نیز در معرض خطر امیکرون قرار دارند، زیرا با توجه به ماهیت این سویه و سرعت انتقال بالای آن اکثر افراد جامعه به آن مبتلا شده یا خواهند شد و فقط فرم خفیف و شدید آن مهم است.وی با بیان اینکه کودکان زیر ۱۲ سال در گروه واکسن نزده ها قرار دارند، اضافه کرد: امیکرون تمایل دارد مجاری تنفسی فوقانی را درگیر کند و لذا افراد بالغ در صورت ناقل بودن امیکرون، به راحتی کودکان را آلوده می کنند؛ همچنین حضور کودکان در جمع همسالان محیط خانواده و مدرسه و مهد کودک نیز می تواند به انتقال بیماری منجر شود.
میرجوادی، با ابراز خرسندی از درگیری خفیف کودکان با امیکرون، تصریح کرد: خوشبختانه کودکان مبتلا به امیکرون بین دو تا چهار روز علائم پیدا می کنند و کم کم خوب می شوند؛ مگر اینکه کودکی دارای بیماری زمینه ای و ضعف سیستم ایمنی ناشی از آن باشد.
این فوق تخصص عفونی اطفال، با بیان اینکه امکان بستری شدن در واکسن نزده ها بیشتر است، گفت: اگرچه امیکرون حالتی شبیه سرماخوردگی ایجاد می کند، اما دلیلی برای ماسک نزدن و عدم شست وشوی دست ها و حضور در مکان های شلوغ نیست، زیرا سیستم ایمنی افراد متفاوت بوده و امکان سرایت وجود دارد.وی سرعت انتقال امیکرون را بین شش تا هشت برابر دلتاکرونا دانست و خاطرنشان کرد: اگر فردی در خانواده مبتلا به امیکرون شود، حتما سایر اعضا نیز آلوده می شوند؛ اگرچه فرد مبتلا ماسک داشته باشد، اما معمولا تا پتج روز افراد بهبود پیدا می کنند.
میرجوادی، با بیان اینکه با بروز هرگونه علامت سرماخوردگی همچون تب و سردرد و استخوان درد و ضعف و گلودرد و... بدانید امیکرون گرفتید، متذکر شد: در صورت بروز علامت نترسید و از چند ماسک استفاده کنید و اقدامات حمایتی همچون مصرف مایعات و استامینوفن و دمنوش های گرم را انجام دهید؛ همچنین از افراد دارای بیماری های زمینه ای فاصله بگیرید تا این موج را به پایان برسانیم.